KézdivásárhelyMegújul a víz- és csatornahálózat

2018. április 7., szombat, Közélet
Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere csütörtökön a Fejlesztési Minisztériumban aláírta azt a finanszírozási szerződést, amely negyvenegy utca víz- és csatornahálózatának felújítását teszi lehetővé.
  • A belső gyűrű udvarterei is megújulnak. A szerző felvétele
    A belső gyűrű udvarterei is megújulnak. A szerző felvétele
A munkálat összértéke hárommillió-kilencszázezer lej, ezen felül a városháza önrésze megközelítőleg egymillió lej. A felújítás során 34 udvartér kap új hálózatot, nevezetesen a 6–23-as, a 30–32-es, a 35-ös, a 39–49-es, valamint a 66-os, 67-es és 69-es. Ezen kívül a Domb, a Szacsvay János, az Ady Endre, a Kanta, az Orbán Balázs, a Folyó és a Fehérmartok utcában újul meg a víz- és csatornahálózat.
Bokor Tibor polgármester a szerződés-aláírás után elmondta: ha a főteret körülölelő udvarterekben zajló munkálatok befejeződnek, azok rendbetétele, vonzóvá tétele következik. „Ezzel régóta kellett volna foglalkozni, hiszen Kézdivásárhelyt leginkább az udvarterek városaként ismerik. Egy önkormányzatnak nincs anyagi lehetősége, hogy ilyen volumenű munkálatot saját költségvetéséből finanszírozzon, így meg kellett várnunk a lehetőséget a pályázásra. Az udvartereket nem szerettük volna a víz- és csatornarendszer korszerűsítése előtt felújítani, annak nem lett volna értelme” – fűzte hozzá az elöljáró. Az udvarterek csinosítása után a városközpont és a főtér újragondolása, felújítása következik – vetítette előre a jövőbeli terveket Bokor Tibor. A szerződés-aláírást közbeszerzési eljárás követi, és csak ezután kezdődhet el a munkálat – olvasható a polgármesteri hivatal sajtóközleményében.
 
Cikk megjelenési időpontja: 2018-04-07 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 83
szavazógép
2018-04-07: Közélet - Fekete Réka:

Gyermekvédő programok Háromszéken

Három új programmal támogatja a SERA Románia Alapítvány a Kovászna megyei gyermekvédelmi rendszert, a kedvezményezettek nehéz sorsú családokban élő vagy bármilyen körülmény miatt veszélyeztetett gyermekek. Említett alapítvány háromszéki beruházásairól lapunk Vass Máriától, a megyei szociális gondozói és gyermekjogvédelmi igazgatóság vezetőjétől kért tájékoztatást.
2018-04-06: Közélet - :

Választ a magyarság

A rendszerváltozás után nyolcadik alkalommal ismét országgyűlési választásra várják az urnák elé a magyar állampolgárokat, és immár másodszor szavazhatnak – levélben – a külhoni magyar állampolgárok is.