Gazdag felhozatal a tavaszi vásáron

2018. április 7., szombat, Közélet

Több mint félszáz termelő és kézműves hozza el portékáit a hét végén Sepsiszentgyörgyre, a főtéri vásártéren Székelyföld majd minden szegletéből kínálnak majd hagyományos eljárással készült élelmiszert, illetve számtalan kézműves terméket is.

  • Kristó-Gothárd Hunor felvétele
    Kristó-Gothárd Hunor felvétele

A rendezvényt meghonosító Tega Rt. ismertette, mézespogácsa, sajtfélék, hentesáru, méhészeti termékek és gyümölcslé mellett házi csokoládét és házi kenyeret, szörpöket, lekvárokat kínálnak majd, és lesz felhozatal kézművesek munkáját dicsérő darabokból, választhatunk szőtteseket, horgolt és kötött darabokat, népies ruhákat, kézműves szappanokat, fából készült tárgyakat. Ismét jelezték részvételüket a könyvkereskedők, és kínálnak majd frissen készült lángost, kürtőskalácsot a korzón, ahol háromszéki termelők mellett ezúttal Marosszentgyörgyől, Gyergyócsomafalváról, Gyergyószentmiklósról, Firtosváraljáról, Korondról, Csíkszeredából valamint Székelyudvarhelyről érkező vásárosok népszerűsítik termékfelhozatalukat.

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?







eredmények
szavazatok száma 189
szavazógép
2018-04-07: Közélet - Mózes László:

A mindig megújuló Köllő Margit

Köllő Margit képzőművész jeles alkotásait bemutató kiállítás az életmű egységes, ugyanakkor részleteiben változatos szövetét tárja elénk, művei ön- és társadalmi reflexiókként, de még inkább üzenetekként értelmezhetők – hangzott el a sepsiszentgyörgyi grafikus és textilművész kiállításának megnyitóján. A megyeszékhelyi Erdélyi Művészeti Központ (EMÜK) tegnap délutáni rendezvényét több helybéli zenész színesítette.
2018-04-07: Közélet - :

Amikor a belső csendet kihangosítják (Reflex4 Sepsiszentgyörgyön)

A Kolozsvári Állami Magyar Színház a Rosmersholm című előadásával vesz részt a REFLEX4 Nemzetközi Színházi Fesztiválon.