Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Volt SRI-tiszt: A hírszerzés gyárthatta a „székely terroristák” ügyét

2018. április 9., hétfő, Belföld

Titkosszolgálati eszközökkel „gyártották” a székely „terroristák” ügyét és más terrorvádakat is – legalábbis erre utalt egy sejtelmes nyilatkozatban Daniel Dragomir, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) volt ezredese, aki pénteken Florian Coldea, a SRI volt igazgatóhelyettesének azon kijelentésére reagált, amelyben az burkoltan megfenyegette az „árulókat”.

  • Beke István és Szőcs Zoltán március 15-én Kézdivásárhelyen. Iochom István felvétele
    Beke István és Szőcs Zoltán március 15-én Kézdivásárhelyen. Iochom István felvétele

A volt hírszerző tiszt, aki már korábban is hihetetlennek tűnő leleplezésekkel állt elő arról, hogyan hálózott be mindent a hírszerzés, úgy véli, Coldea mindenkit megfenyegetett, akinek volt mersze leleplezésekkel előállni, de azokat is a SRI-n belül, akiknek még nem.

„Nem azok az árulók, akik védik az országot, azok a honfitársak, akik a visszaélések ellen harcolnak, és fényt derítenek arra a sok mocsokra, amit műveltetek, hanem azok az árulók, akik tönkretették az országot” – jelentette ki Dragomir, aki gyávának nevezte Coldeát, illetve olyan embernek, aki ugyanazon személy által írt papírok mögé bújik, aki Laura Kövesi korrupcióellenes főügyész számára is írja a szöveget.

„Ha rám utalt, akkor csak annyit mondok: más szinten is tudok mozogni, és ha még egyszer terroristákról és kémekről beszél, akkor esetleg felteszem a kérdést: ki fizette a temesvári strandpapucsos terrorista autóját, és ki épített be embereket a magyar közösség megvádolt tagjai közé a Beke István-ügyben, ki hamisított hangfelvételeket és hogyan gyártott terroristákat?” – mondta sejtelmesen Dragomir, aki ezzel megerősítette az alapfokú bírói ítélet indoklásában foglaltakat.

Mint az közismert, a bíróság ejtette a terrorvádat Bekéék ellen, a bírói indoklás szerint ugyanis a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság hiába készíttetett olyan szakértői jelentést a román hadsereg mérnökével, amelyben nemcsak petárdák pukkantak, hanem szöges bomba robbant, és hiába töltött meg 35 cédét a kísérleti robbantás felvételeivel, ha a fő bizonyítékként kezelt, lehallgatott beszélgetés a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi tagjai között egyszerűen nem támasztotta alá, hogy petárdás riogatáson kívül bármi másra készültek volna 2015. december elsején.

A strandpapucsos terrorista, akire Dragomir utal, az a temesvári Florin Lesch, akit 2006-ban vettek őrizetbe a Temesvár–Lugos autópályán. Az autójában házilag barkácsolt időzítőszerkezettel ellátott gázpalackokat találtak, amelyekkel állítólag Temesvár belvárosában akart robbantani. Terrorizmus miatt tizenkét év szabadságvesztésre ítélték. (Mediafax/Főtér)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1713
szavazógép
2018-04-09: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szomorú szívvel tudatom, hogy drága édesapám,
özv. BERECZKI ­MIHÁLY
78 éves korában hosszú szenvedés után elhunyt.
Temetése április 10-én, kedden délután 3 órakor lesz a református vártemplom ravatalozójától.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Isten nyugtassa békében.
Szerető fia és családja
222
2018-04-09: Világfigyelő - :

Tarolt a Fidesz-KDNP (Magyarországi választások)

Rendkívül magas, 70 százalék körüli választási részvétel mellett zajlottak tegnap a magyarországi választások, és bár napközben fennakadás nem történt, a néhány szavazókörzetben kialakult sorok miatt órákat késett az első eredmények nyilvánosságra hozatala. Romániai idő szerint majdnem éjfélkor közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) az első hivatalos adatokat, melyek egyértelműen a Fidesz-KDNP fölényes győzelmét jelezték.