A világ legszebb bankjegye

2018. április 13., péntek, Magazin
Az új svájci tízfrankost választotta a 2017-es év legszebb bankjegyének a Nemzetközi Bankjegy Társaság (IBNS).
A szervezet a tavaly világszerte kiadott több mint 170 új bankjegy közül választotta ki a győztest – írta a Business Insider híroldal. A legújabb biztonsági technológiával készült svájci tízfrankoson egy karmesteri pálcával vezénylő kéz, a világ időzónáit mutató földgömb és a svájci vasútrendszert megidéző ábra látható. Az IBNS szerint ez a második egymást követő év, hogy svájci bankó szerezte meg az év bankjegye megtisztelő címet. Tavaly a svájci 50 frankost választották a legszebbnek. A szervezet szerint az idei verseny volt az „eddigi legszorosabb”, amit az is jól jelez, hogy a győztes után következő legjobbak száma idén ötre rúgott. A „legjobb vesztesek” a norvég 100 koronás, a dzsibuti 40 frankos, a fidzsi 7 dolláros, a kanadai tízdolláros és a skót tízfontos bankjegyek lettek.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-04-13 09:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 100
szavazógép
2018-04-13: Magazin - :

Megújuló magyar műemlékek

Megújuló magyar műemlékek a Kárpát-medencében címmel kezdődött kétnapos nemzetközi műemlékvédelmi konferencia tegnap a Teleki László Alapítvány szervezésében az Országos Széchényi Könyvtárban.
2018-04-13: Magazin - :

Pályakezdő fiatalokat várnak a Kárpát-medencéből (A Filmtett nyári alkotótábora)

Pályakezdő fiatalok jelentkezését várják az erdélyi Filmtett Egyesület nyári filmes alkotótáborába, amely Nyárádszentlászlón lesz – közölték kedden a szervezők.