Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Antal Árpád a magyarországi választásokrólA demokrácia ünnepe volt

2018. április 13., péntek, Közélet

A hetven százalékot meghaladó részvétel a demokrácia ünnepi eseménye, és nagy legitimitást ad az új kormánynak – véli Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere a magyarországi választásokról elmondta: „nem titok, hogy itt a Fidesznek szurkoltunk és dolgoztunk, hiszen stratégiai partnerséget kötött az RMDSZ-szel, és megteremtette Erdélyben a magyar-magyar békét”.

  • Antal Árpád
    Antal Árpád

Ez a partnerség egyházi, kulturális, illetve főként oktatási téren hozott fejlődést, Antal Árpád pedig reméli, hogy a jövőben a gazdasági együttműködés is bővülni fog, és markáns demográfiai változásokat hoz, növelve a fiatalok gyermekvállalási és itthon maradási kedvét. A sepsiszentgyörgyi elöljáró fontos üzenetnek tartja, hogy a magyar társadalom nem dőlt be Gyurcsány Ferenc határon túli magyarok ellen uszító kijelentéseinek, és úgy vélekedett: ha az erdélyi magyarokon múlik, a Demokratikus Koalíció soha nem fog kormányra kerülni Magyarországon.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 465
szavazógép
2018-04-13: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Ezreknek segített a néppárt (Magyarországi választások)

Közel 11 ezer levélszavazatot gyűjtött be Háromszéken az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP), zömüket – 80 százalék – a megye városaiban, a vidéki településeken tanácsosaik, a tagság, valamint önkéntesek kapcsolódtak be ebbe az igen fontos feladatba – ismertette az anyaországi választások kapcsán Kolcza István. Az EMNP sepsiszéki elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik az ügy mellé álltak, ugyanakkor leszögezte: a rájuk, illetve az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsra bízott levélszavazatok biztosan célba értek, azokat személyesen juttatták el és adták át a konzulátusnak.
2018-04-13: Közélet - Hecser László:

Háromezer csemetét ültettek (Székelyszáldobosi közbirtokosság)

A csíkszeredai Venczel József Szakközépiskola száznál is több szakiskolás és szakközépiskolás diákja 1700 bükk-, háromszáz juhar- és ezer fenyőfacsemetét ültetett el tegnap a székelyszáldobosi közbirtokosság területén, Halyagban. Az erdészeti alapképzést biztosító iskola közel tíz esztendeje működik együtt az erdővidékiekkel.