Németország kimarad

2018. április 13., péntek, Világfigyelő
Németország nem vesz részt a szíriai Dúmában történt vegyifegyver-támadás miatt a közel-keleti arab ország vezetése ellen esetlegesen indítandó katonai műveletekben – jelentette ki Angela Merkel német kancellár tegnap Berlinben.
Lars-Rokke Rasmussen dán kormányfővel folytatott megbeszélése után kettejük közös sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva kiemelte, hogy még nincs döntés arról, indul-e katonai művelet a damaszkuszi rezsim ellen a kelet-gútai Dúmában végrehajtott vegyifegyver-támadás miatt. Amennyiben indul katonai akció, Németország nem vesz részt benne, de támogat minden erőfeszítést, amely világossá teszi mindenki számára, hogy a vegyi fegyverek használata elfogadhatatlan – mondta a német kancellár.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-04-13 09:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 103
szavazógép
2018-04-13: Világfigyelő - :

Orosz és amerikai konfliktusmegelőzés

Az orosz és az amerikai intézmények között továbbra is működik a konfliktusok megelőzését szolgáló különleges vonal – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak tegnap Moszkvában. Peszkov közölte, hogy a vonal mindkét fél részéről aktív.
2018-04-13: Világfigyelő - :

A holokausztra emlékeztek

Tekintettel a különleges lengyel–zsidó viszonyra és arra, hogy a zsidó nemzet itt jött létre, azt kívánjuk, hogy Lengyelország vállalja a felelősséget a holokauszt teljes kutatásáért – jelentette ki tegnap a dél-lengyelországi Oswiecimben Reuven Rivlin izraeli elnök, miután Andrzej Duda lengyel államfővel találkozott.