Bővítik a kórház sürgősségi osztályát

2018. április 13., péntek, Közélet
Ellenszavazat nélkül fogadta el pénteken a megyei önkormányzat azokat a határozatokat, amelyek révén Háromszék legnagyobb kórháza javára eszközölhetnek újabb beruházásokat. Ezúttal a sürgősségi osztály bővítésére pályázik a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház, illetve Kovászna Megye Tanácsa, a tervek kivitelezésére a Regionális Operatív Program révén kívánnak finanszírozást szerezni. Ennek érdekében készült el a beruházás megvalósíthatósági tanulmánya, ezt a műszaki-gazdasági mutatókkal együtt fogadta el a testület rendkívüli ülésén.
  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele
Az egészségügyi intézmény 1975 óta működik megyei kórházként, sürgősségi osztályán évente körülbelül 35 ezer pácienst lát el a mintegy 70 alkalmazott – tájékoztatott András-Nagy Róbert menedzser. A szolgáltatások minőségének javítására most uniós támogatás révén nyílik lehetőség, a pályázat költségvetése 7,9 millió lej, amelyből a megyei tanács által vállalt rész 1,2 millió lej – vázolta Tamás Sándor önkormányzati vezető.
Hangsúlyozta, nemcsak a sürgősségi eseteket ellátó egységet fejlesztik, de útvonalat alakítanak ki a mentőautók számára, ugyanakkor saját költségvetésből a megye első, hivatalos helikopter-leszállópályájának megépítését is tervezik a kórház területén, ezzel is hozzájárulva az egészségügyi ellátás korszerűsítéséhez.
Az erre vonatkozó előzetes tárgyalások már lezárultak – szögezte le.
A pályázat révén a sürgősség új helyszínre költözik, a mintegy 600 négyzetméteres bővítéssel felülete közel 1000 négyzetméterre nő – mutatott rá András-Nagy Róbert. Elmondta, az a cél, hogy a beruházással a betegeknek és az egészségügyi személyzetnek egyaránt biztonságot adó környezetet teremtsenek. Javítani kívánják az osztály tevékenységét is, egyebek mellett külön-külön működik majd a felnőtteket, valamint a gyermekeket ellátó sürgősségi rész, szakorvosokat alkalmaznak, s bővítik a felszereltséget is, digitális röntgent, CT-t kap majd a megújult osztály.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-04-13 17:55
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 101
szavazógép
2018-04-14: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor

Szacsvay Akadémia. A Szacsvay Akadémia meghívottja vasárnap 18 órától a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében L. Balogh Béni, a budapesti Magyar Nemzeti Levéltár főlevéltárosa, aki A dél-erdélyi magyarság, 1940–1944 címmel tart előadást. Szervezők: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és Kovászna Megye Tanácsa.
2018-04-14: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy drága szerettünk,
UGRON ÁGNES
életének 83. évében 2018. április 11-én rövid betegség után elhunyt.
Temetése április 14-én, szombaton 15 órakor lesz a rétyi református temetőben.
Nyugalma legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
225