Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Előkészítő osztályokFolytatódik a beiratkozás

2018. április 14., szombat, Közélet

Még négyszázhúsz szabad helyre lehet jelentkezni Háromszék iskoláinak ősszel induló előkészítő osztályaiba, a csütörtökön kezdődött második beiratkozási időszak április 18-ig tart.

  • A Plugor Sándor Művészeti Líceumban csak hatan jelentkeztek a román előkészítőbe. Albert Levente felvétele
    A Plugor Sándor Művészeti Líceumban csak hatan jelentkeztek a román előkészítőbe. Albert Levente felvétele

A megyei tanfelügyelőség által közzétett összesítő szerint a beiratkozás első szakaszában a meghirdetett 2329 helyből 1903-at foglaltak el a jelentkezők, a fennmaradt helyek egy része olyan osztályokban van, ahol az eddig beiratkozottak száma is elegendő az osztály működéséhez, máshol veszélyben forog az indításuk vagy a meghirdetett három helyett csak két osztályra való tanuló jelentkezett. Utóbbira példa a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum, a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Általános Iskola, fél osztályra való gyermek iratkozott be a megyeközponti Nicolae Colan Általános Iskola és az Ady Endre Általános Iskola magyar és román tagozatára.

A magyar tannyelvű osztályokban még százötvenhárom helyre lehet jelentkezni jövő szerdáig, a román vonalon száznegyvenre.

Hatvanhat falusi iskolában hetvenöt szabad hely van az összevont magyar osztályokban, tizenhárom településen pedig tizenkilenc a román tagozaton.

A beírt diákok névsorát április 23-án teszik közzé, a tisztázatlan helyzeteket legkésőbb május 4-ig oldják meg.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 465
szavazógép
2018-04-14: Közélet - Iochom István:

Szimbolikus diófát ültettek

Szerdán délután Fortyogófürdőn a borvízforrás közelében levő szabadidős parkban elültették a „férfi felelősség fáját”. Ezt megelőzően a Férfiak klubja szervezésében Csíkszeredában, Kászonaltízben és Sepsiszentgyörgyön került sor hasonló eseményre.
2018-04-14: Közélet - :

Kistérségi ellenőrzések

A megyei főkapitányság Sepsi körzeti vidéki rendőrsége átfogó ellenőrzést végzett csütörtökön az Olt-menti falvakban.