Elkapták a tolvajt

2018. április 14., szombat, Közélet
Egy 19 éves sepsiszentgyörgyi fiatalember személyében azonosította a rendőrség egy múlt heti lopási kísérlet tettesét.
Múlt kedden egy megyeszékhelyi lakásba behatolt egy idegen. Amikor a tulajdonosok rátaláltak és kérdőre vonták, azt állította, locsolni ment. Eltanácsolták. A lakás bejáratát figyelő videokamera rögzítette az esetet. A gazdák feltöltötték egy közösségi oldalra a jelenetet. Jól látszik, amint a fiatalember benyit, körülnéz, s aztán átkutatja a bejárat melletti fogason lógó ruhák zsebeit. Az interneten megosztott filmet látva a rendőrség másnap hivatalból eljárást indított. A főkapitányság tegnap közölte, azonosították a férfit, akinek nevére minősített lopási kísérletért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak, továbbá több korábbi lopás elkövetésével gyanúsítják.
A rendőrség felhívja a figyelmet, zárjuk be lakásunk ajtaját, kertünk kapuját akkor is, ha otthon vagyunk.
Amennyiben hasonló történne, igyekezzünk minél több azonosító adatot megjegyezni a behatolókról, és azonnal jelentsük a 112-es sürgősségi hívószámon. (sz.)
Cikk megjelenési időpontja: 2018-04-14 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 100
szavazógép
2018-04-14: Közélet - :

Kistérségi ellenőrzések

A megyei főkapitányság Sepsi körzeti vidéki rendőrsége átfogó ellenőrzést végzett csütörtökön az Olt-menti falvakban.
2018-04-14: Belföld - :

Se városzászló, se székely zászló Csíkban

Levették a székely zászlót és a városzászlót Csíkszereda polgármesteri hivataláról, miután az önkormányzat jogerősen elveszítette a Dan Tanasă által indított pert. A zászlókat minden hírverés nélkül a napokban távolították el, hiányukra a Székelyhon portál figyelt fel.