A szavazó külhoni magyarok 96 százaléka a Fideszre adta voksát

2018. április 14., szombat, Világfigyelő
Befejezte a múlt vasárnapi országgyűlési választásra leadott levélszavazatok összeszámolását a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szombaton, az érvényes szavazatok túlnyomó többségét a Fidesz-KDNP pártszövetség kapta.
A határon túli magyarok -- hivatalosan a magyarországi állandó lakhellyel nem rendelkező állampolgárok -- csak az országos pártlistákra szavazhattak. A névjegyzékébe több mint 378 ezren vetették fel magukat. Érvényesen több mint 224 ezren szavaztak levélben.
Az NVI adatai szerint a 96,24 százalékuk a Fidesz-KDNP pártszövetségre szavazott. Az LMP a voksok 0,93, a Jobbik 0,91, az MSZP-Párbeszéd 0,55 százalékát kapta, a többi párt ennél kevesebbet.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-04-14 18:34
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 102
szavazógép
2018-04-14: Világfigyelő - :

Amerika lecsapott Szíriára /FRISSÍTETT/

Donald Trump amerikai elnök helyi idő szerint pénteken este 9 órakor bejelentette, hogy elrendelte a légicsapások megindítását Szíria ellen. Az akcióhoz Franciaország és Nagy-Britannia is csatlakozott. Oroszország és Irán szerint a fellépés nem marad következmények nélkül és veszélyezteti a békés rendezést a térségben.
2018-04-14: Sport - Miska Brigitta:

A piros-fehérek először nyertek élvonalbeli meccset a szemerjai stadionban (Labdarúgás, I. liga)

A fergeteges hangulatban és telt ház előtt játszó Sepsi OSK hátrányból fordítva megnyerte első élvonalbeli mérkőzését a sepsiszentgyörgyi MSC stadionban a Medgyesi Gázmetán ellen az alsóházi rájátszás 5. fordulójában, így a pénteken vereséget szenvedő FC Voluntari csapatát megelőzve a harmadik helyre ugrott.