Teremlabdarúgás, I. liga Előnyből várja a folytatást a Sepsi Futsal

2018. április 16., hétfő, Sport
A megyeszékhelyi Sepsi Futsal csütörtök délután 9–3 arányban nyert a vendég Resicabányai Muncitorul együttese ellen az I. ligás teremlabdarágó-bajnokság playout körének első fordulójában. A múlt heti összecsapáson két roppant tartalékos együttes feszült egymásnak a megyeszékhelyi Szabó Kati Sportcsarnokban, ugyanis a kezdőcsapatok mellett a hazaiak kispadján további négy, a vendégeknél pedig három játékos foglalt helyet.
  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János
Az alapszakasz utolsó meccsén Farkas Attila sérülés miatt elvesztette két – Pulugor Zsolt és Pulugor István – alapemberét, így a rájátszásra a Sepsi Futsal újraaktiválta a több mint két éve visszavonult Bocz Józsefet. Játékosunk nem hazudtolta meg magát, s magabiztos játékával nagyban járult hozzá a zöld-fehérek diadalához. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik az is, hogy a resicai gárda a bajnokság első szakaszában oda-vissza alapon legyőzte a Sepsit, így a szentgyörgyi fiúk talpa égett a visszavágástól.
A Sepsi Futsal játékosai végezhették el a középkezdést, de a mérkőzés első ziccere a vendégek nevéhez fűződik: a 43. másodpercben Dragotă bombáját kellett szögletre menteni Papp Lászlónak. Annak ellenére, hogy a hazai csapat kezdeményezett többet, a találkozó első gólját a Resicabánya szerezte: a 2. percben Avramovici éles szögből kilőtte a bal hosszút (0–1). Hideg zuhanyként jött a gól, s Bende „Gyerünk, fiúk, nem állunk meg!” felszólítása mellett folytatták a harcot a zöld-fehérek. A 4. percben Bocz, majd valamivel később Dragotă és Tompa előtt adódott jó lehetőség. A 7. percben Bocz küldött torpedót a vendégek kapujára, Jivana védett, a kipattanó Tompához került, aki közelről a hálóba gurított (1–1). A 8. percben a mieink vezettek ellentámadást, aminek a végén Papp Csongor volt eredményes (2–1). Az első félidő felénél Tompa egyéni akciója után mintegy 10 méterről lőtt védhetetlenül a kapu közepébe (3–1). A tizenharmadikban ismét zörgött a vendégek hálója, miután a szemfüles Tompa a kapuba vágta a szerencsésen hozzápattant labdát (4–1). A folytatás már a Muncitorul alakulatáról szólt, amely Zamfir és Chelu révén szépített (4–3).
A második félidő két kihagyott szentgyörgyi ziccerrel indult, majd komolyan felpörgött a játék, s mindkét csapat igazán próbálkozott, de kevés sikerrel járt. A 28. percben újabb hazai ellentámadás zárult góllal, azok után, hogy Papp Csongor értékesítette Bende remek passzát (5–3). Kevesebb mint egy perc múlva ismét Papp Csongort ünnepelte szentgyörgyi közönség, hiszen játékosunk a léc alá bombázott (6–3). A folytatásban „vészkapusoztak” a resicaiak, és a 37. percben Tompa passzolt az üresen hagyott kapuba (7–3). A véghajrában még Bende (8–3) és a kispadról érkező Jankó (9–3) is beköszönt, és a Sepsi Futsal hatgólos különbséggel nyerte meg az egyik fél két győzelméig tartó párharc első mérkőzését.
Az élvonalban való bennmaradásért kiírt küzdelemsorozat soron következő resicabányai meccsét előnyből várja a Sepsi Futsal, és bízunk abban, hogy csapatunk már április 21-én eldönti a párharcot.
Az eredmény: Sepsi Futsal–Resicabányai Muncitorul 9–3 (4–3). Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok. Mintegy 75 néző. Vezette: Gabriel Stroe (Bukarest) és Roberto Florentin Gunciu (Popeşti-Leordeni). Sepsi: Papp L.–Bende, Papp Cs., Tompa, Bocs (cserék: Kisgyörgy, Ambrus, Jankó, Héjja). Edző: Farkas Attila. Resicabánya: Jivan–Zamfir, Avramovici, Chelu, Dragotă (cserék: Budai, Pârvan, Burtea). Edző: Alexandru Avramovici. Gólszerzők: Tompa (7., 10., 13., 37.), Papp Cs. (8., 28., 29.), Bende (39.), Jankó (39.), illetve Dragotă (2.), Zamfir (16.), Chelu (19.).
Cikk megjelenési időpontja: 2018-04-16 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 102
szavazógép
2018-04-16: Sport - :

Ötpontos a címvédő előnye (Minifoci )

A címvédő Puskás ’87 ötpontos előnyre tett szert a sepsiszentgyörgyi öregfiú minifoci-bajnokság 16. fordulóját követően, miután három góllal bizonyult jobbnak a Szemerja csapatánál, és a korábbi éllovas, a Bodok csapata – amely a 15. körben 5–4-re kapott ki a Málnástól – halasztás miatt nem játszotta le az Amicii elleni meccsét. Játék nélkül nyert a Mikósokk, az OSK egyszerűen leiskolázta a Téglás Panzió alakulatát, a Bertis és a Skála nem bírt egymással, és egy tizenkét gólos döntetlent hoztak össze, a Málnás alakulata pedig négyel bizonyult jobbnak a Milan csapatánál.
2018-04-16: Sport - :

Gáll Lajos Futónap huszonnyolcadszor (Atlétika )

Ha Szent György Napok, akkor Gáll Lajos Futónap, és ez nem lesz másképp idén sem, hiszen április 28-án rendezik meg az utcai futóverseny huszonnyolcadik kiírását. A hagyományos viadal idén is két távon zajlik: 1200 és 3000 méteren. A szervezők a rövidebbik táv startját 10, míg a hosszabbik próba rajtját 10.20 órára tervezik a sepsiszentgyörgyi Szabadság térről.