Böjte Csaba Kézdivásárhelyen A legjobbat adni a gyermekeknek

2018. április 16., hétfő, Közélet

A Kézdivásárhelyen szervezett péntek délutáni pedagógustalálkozón beszédet mondott Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke. A rendezvényt az Együtt Székelyföldért mozgalom szervezte azzal a céllal, hogy a kezdeményezők kifejezzék elismerésüket a pedagógusok iránt, méltassák a jövő nemzedéket nevelő szakemberek munkáját.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Az Együtt Székelyföldért mozgalom – mely keresztény értékeket képviselő, több felekezethez tartozó magánszemélyek összefogásával jött létre, politikamentes és egyházaktól független – felső-háromszéki pedagógusok számára szervezett péntek délután találkozót az Atrium Szállodában. A találkozón mintegy nyolcvan kézdiszéki pedagógus és más érdeklődő vett részt.

Elsőként a rendezvény egyik házigazdája, Raff Róbert református lelkipásztor köszöntötte a megjelenteket, majd a magyarországi Tatán született és jelenleg Csernátonban élő Benedek-Újlaki Zsófia gyógypedagógus, a kovásznai születésű, Sepsiszentgyörgyön élő Albu Levente, a Timóteus Társaság Alapítvány tagja és a nyujtódi gyökerekkel rendelkező, a magyarországi Pécelen lakó Kissné Bártfai Gabriella magánvállalkozó fejtette ki gondolatait, majd közös ima következett. A találkozón Böjte Csaba ferences szerzetes biztatta, bátorította a jelen levő pedagógusokat.

„Van remény! Érdemes gyermekekkel foglalkozni, a jó Isten nem fáradt bele a világ teremtésébe. Nem hiszem – vélekedett –, hogy a jó Isten ma valami fáradtabb anyagból gyúrná az ő gyermekeit. Bennük is ott van az erő, a lendület, a kíváncsiság. Amikor azt látjuk, hogy a mai gyermekek nyomják a maroktelefont, az nem más, mint a kíváncsiság jele. Ez bennünk van, és benne van a mai fiatalokban is. Merjünk a hónuk alá nyúlni, merjünk feléjük fordulni, merjük a legjobbat adni belőlünk, magunkból nekik” – összegezett a ferences szerzetes.

A rendezvény végén a többnyire fogyatékos fiatalokból álló magyarországi Nemadomfel Együttes lépett fel, akik Csaba testvér meghívására erdélyi koncertkörúton vesznek részt. Repertoárjukban saját szerzemények s ismert klasszikus slágerek is megtalálhatók. Színvonalas zenéjükkel, elgondolkodtató dalszövegeikkel, őszinte lelkesedésükkel és az elmaradhatatlan „nemadomfel” életérzéssel Kézdivásárhelyen is élményt nyújtottak a jelenlevőknek. A zenekar vallja, hogy nehézségek idején a „Nem adom fel!” lelkületre, bátorításra minden embernek szüksége van, és nincs, aki hitelesebben képviselhetné mindezt, mint a fogyatékos emberek. A több mint kétórás találkozó szeretetvendégséggel és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Hozzászólások
Szavazás
Ön hol tervezi idei nyaralását?
eredmények
szavazatok száma 659
szavazógép
2018-04-16: Közélet - :

Sérülések az ital miatt

Két közúti baleset is történt a hétvégén Háromszéken, mindkét esetben ittas személyek miatt.
2018-04-16: Máról holnapra - Nagy D. István:

Csontvázak a szekrényből

Egészségesen vagy legalább elfogadhatóan működő országban egyértelműen közfelháborodást váltana ki az a 22 című folyóiratban megjelent, 1985-ben összeállított lajstrom, amely a külügyi hírszerzéssel együttműködők nevét tartalmazza. Természetesen ez alkalommal sem tapasztalhatunk ilyesmit. A legszembetűnőbb név Ioan Aurel Pop, a Román Tudományos Akadémia nemrégiben „felkent” elnökéé, aki a Babeş–Bolyai Tudományegyetem leköszönő rektora, történészprofesszor, több külföldi egyetem vendégtanára.