ET-szakbizottsági ülés Bálványoson

2018. április 16., hétfő, Közélet
Kovászna Megye Tanácsa pénteki rendkívüli ülésen elfogadta az Európa Tanács és az önkormányzat közötti pénzügyi megállapodástervezetet.
  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele
Mint arról korábban beszámoltunk, a megyei önkormányzat meghívására május végén Bálványosfürdőn szakbizottsági ülést, illetve nemzetközi konferenciát szervez az Európa Tanács önkormányzati kongresszusa. A rendezvény becsült költségvetése 50 ezer euró, a megyei önkormányzat saját költségvetéséből 10 ezer euróval járul hozzá a szervezéséhez, míg az Európa Tanács közel 15 ezer euró vissza nem térítendő támogatásban részesíti a megyei önkormányzatot. (dvk)
Cikk megjelenési időpontja: 2018-04-16 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 102
szavazógép
2018-04-16: Közélet - Iochom István:

A városháza új felértékelést kér, a volt bérlő korszerűsítené a fürdőt (Kézdivásárhelyi Fortyogó-per)

A megyei törvényszék közigazgatási bíróságán péntek délelőtt tartották a tizenkettedik tárgyalást a fortyogói kezelő- és üdülőegység vételi árának csökkentéséért zajló pereskedésben. Az eljárást az ingatlan utolsó bérlője – akinek a 2002/550-es törvény értelmében elővásárlási joga van –, az Incitato Fortyogó Kft. kezdeményezte Kézdivásárhely közigazgatási egység, a kereskedelmi felületek eladásával foglalkozó bizottság és az egyik felértékelést végző, sepsiszentgyörgyi engedéllyel rendelkező magánszemély ellen. A tulajdonost, a városházát képviselő Laczkó-Dávid Géza ügyvéd új bírósági felértékelést kért, amit a tárgyalást vezető testület el is rendelt. A következő tárgyalást május 11-re tűzték ki.
2018-04-16: Jegyzet - Kuti János:

Az uszítás szirénhangjai (Kármentő)

Örömmel értesültünk, hogy sikerrel zárult a Minority SafePack kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezés érdekében indított aláírásgyűjtési akció, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy a brüsszeli eurokraták többsége röpdös a boldogságtól.