Befejezték a szavazatok számolását

2018. április 16., hétfő, Világfigyelő
Befejezték az április 8-i országgyűlési képviselő-választáson leadott összes szavazat megszámolását, valamennyi egyéni választókerületben megszületett a nem jogerős végeredmény.
A Fidesz–KDNP kétharmados többséggel rendelkezik majd az új Országgyűlésben.
A szavazatszámlálás értelmében a 109 egyéni választókerületből 91-ben a Fidesz–KDNP pártszövetség jelöltje nyert, 8-ban az MSZP-Párbeszéd szövetség, 3-ban a DK, 1–1-ben a Jobbik, az LMP, illetve az Együtt jelöltje szerzett mandátumot, valamint 1 független jelölt is bejutott a parlamentbe. Országos listáról a Fidesz–KDNP 42, a Jobbik 25, az MSZP–Párbeszéd 12, az LMP 7, a DK 6 képviselőt küldhet az Országgyűlésbe. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata pedig 1 kedvezményes mandátumhoz jutott. Az új Országgyűlésben így a Fidesz–KDNP-nek összesen 133, a Jobbiknak 26, az MSZP–Párbeszédnek 20, a DK-nak 9, az LMP-nek 8, az Együttnek és a német önkormányzatnak 1–1 képviselője lesz, és 1 független jelölt is bejutott.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-04-16 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 103
szavazógép
2018-04-16: Jegyzet - Kuti János:

Az uszítás szirénhangjai (Kármentő)

Örömmel értesültünk, hogy sikerrel zárult a Minority SafePack kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezés érdekében indított aláírásgyűjtési akció, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy a brüsszeli eurokraták többsége röpdös a boldogságtól.
2018-04-16: Belföld - :

Erdélyi kutatók munkája segítheti a malária gyógyítását

A maláriát gyógyító szer előállítását segítő módszert dolgoztak ki a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar kutatói.