Szóvá tesszük Varjúriasztás félsikerrel

2018. április 17., kedd, Közélet
Mint már hírül adtuk, Kézdivásárhely polgármesteri hivatala immár több módszerrel – a Molnár Józsiás park fáinak a vissza­nyesésével, ragadozó madarak hangját utánzó felszereléssel, illetve egy erős hangot kiadó szerkezettel – is próbált megszabadulni az egyre nagyobb vetésivarjú-populációtól – egyelőre félsikerrel.
  • Varjúfészkek a gyermekotthon jegenyéin. A szerző felvétele
    Varjúfészkek a gyermekotthon jegenyéin. A szerző felvétele
A fekete madarak a tavasz folyamán újraépítették fészkeiket és lerakták tojásaikat. A fészkek száma az előző évhez viszonyítva majdnem a duplájára nőtt. Az állandó károgás zavarja a környék lakóit, és a parkban sem ajánlatos sétálni a madarak ürüléke miatt.
A puskalövés hangját utánzó zajkeltésnek konkrét eredménye volt: a madarak egy része más fészkelési hely után nézett.
S ha eddig csak a Molnár Józsiás parkban tanyáztak, a riasztás nyomán új varjúfészkek jelentek meg a régi református temetőben, a kórház, az Ady Endre utcában található gyermekotthon, az Apor Péter Szakközépiskola és a Bod Péter Tanítóképző udvarán levő jegenyefákon és másutt.
A fészkek száma pedig napról napra nő...
Cikk megjelenési időpontja: 2018-04-17 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 100
szavazógép
2018-04-17: Közélet - Nagy D. István:

Kétezer lejes bírság szemetelésért

Borsos bírsággal zárult a Rétyi Nyír természetvédelmi területen múlt hónap végén felfedezett nagy mennyiségű hulladék ügye. A szemétben talált számlák és más okiratok nyomán azonosított egerpataki férfinak kétezer lejes bírságot kellett kipengetnie, illetve további hétszáz lej körüli összeget, a hulladék eltakarításának ellenértékét a köztisztasági vállalatnak.
2018-04-17: Közélet - Bokor Gábor:

Fémkorlátot tesznek a Kovászna pataka mellé

Lebontják a Kovászna központján átfolyó patak medrét határoló betonkorlátot. A fürdőváros központjában lévő korlát az évek során tönkrement, rontja a városképet, így a Kovászna pataka mellé fémből készített, új határolót szerelnek, amely kellő biztonságot is nyújt a gyalogosoknak – erről döntött utóbbi ülésén a helyi tanács.