Fémkorlátot tesznek a Kovászna pataka mellé

2018. április 17., kedd, Közélet
Lebontják a Kovászna központján átfolyó patak medrét határoló betonkorlátot. A fürdőváros központjában lévő korlát az évek során tönkrement, rontja a városképet, így a Kovászna pataka mellé fémből készített, új határolót szerelnek, amely kellő biztonságot is nyújt a gyalogosoknak – erről döntött utóbbi ülésén a helyi tanács.
  • Eltüntetik a városképet rontó betonkorlátot.  A szerző felvétele
    Eltüntetik a városképet rontó betonkorlátot. A szerző felvétele
Nem csak a patak menti betonsort tüntetik el, új, biztonságos korlátokat szerelnek a Kovászna pataka városközponti részén a gyalogoshidakra és a Karácsony patakán át vezető átjárókra is – mondta el Gyerő József polgármester. A munkálatra 62 ezer lejt fordít a városháza, a pénzt  költségvetés-módosítással különítették el a célra.
A kivitelezésre közbeszerzést írnak ki, remélhetőleg már jövő hónapban nekikezdhetnek a munkának.
A Tündérvölgyben, illetve a Montana Szálló környékén a piknikezőknek szánt övezeteket is fejleszti a városháza. Közel harmincezer lejes befektetéssel hat fedett és hat fedél nélküli kertibútor-együttest állítanak fel, asztallal, padokkal.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-04-17 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 104
szavazógép
2018-04-17: Közélet - Iochom István:

Varjúriasztás félsikerrel (Szóvá tesszük )

Mint már hírül adtuk, Kézdivásárhely polgármesteri hivatala immár több módszerrel – a Molnár Józsiás park fáinak a vissza­nyesésével, ragadozó madarak hangját utánzó felszereléssel, illetve egy erős hangot kiadó szerkezettel – is próbált megszabadulni az egyre nagyobb vetésivarjú-populációtól – egyelőre félsikerrel.
2018-04-17: Közélet - Fekete Réka:

Zűrzavar a pótlékok körül (Új fizetések az egészségügyben )

Nem minden háromszéki kórház és egészségügyi intézmény tudta kiadni a márciusi fizetésekkel együtt az új szabályozás szerinti pótlékokat is, több egységnél még folynak az egyeztetések a fenntartóval és a szakszervezettel. Míg az orvosok és asszisztensek többsége jóval nagyobb alapfizetést vitt haza a múlt héten, mint egy hónappal korábban, addig a vezető beosztásúak, az adminisztrációban dolgozók, a kórházi személyzet többi kategóriájának alapbére nem változott.