Pénz három utcára

2018. április 17., kedd, Közélet
Szokatlanul korán, április közepén hajtotta végre első költségvetés-módosítását Sepsiszentgyörgy önkormányzata a tegnapi, rendkívüli tanácsülésen. Az ok az, hogy 4,425 millió lejjel nőttek a város bevételei, miután a helyi fejlesztések országos programjában négymillió lejt utaltak ki a Kertész, a Sas és a László Ferenc utca javítására, illetve a Mikes Kelemen Líceum főépületének felújítására; 425 ezer lej a megyeszékhely saját bevételeinek növekedéséből származik.
  • A Mikes Kelemen iskola épületének felújítására is utalnak ki pénzt. Albert Levente felvétele
    A Mikes Kelemen iskola épületének felújítására is utalnak ki pénzt. Albert Levente felvétele

Ez alkalommal átcsoportosítottak bizonyos kiadásokat is: 500 ezer lejt elvettek a tartalékalapból, hogy a város szabadidős létesítményeit működtető Sepsi Rekreatív Rt. törzstőkeemelését végrehajtsák, de kisebb beruházásokat és eszközvásárlásokat is terveznek.
Egy másik határozattal a Mikes Kelemen Líceum és a megyei törvényszék közötti telekcserét szentesítették, jelenleg ugyanis az a furcsa helyzet, hogy az iskola egy része a törvényszék tulajdonában levő területre, a törvényszék pedig a város tulajdonában levő területre épült.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-04-17 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 102
szavazógép
2018-04-17: Közélet - Fekete Réka:

Zűrzavar a pótlékok körül (Új fizetések az egészségügyben )

Nem minden háromszéki kórház és egészségügyi intézmény tudta kiadni a márciusi fizetésekkel együtt az új szabályozás szerinti pótlékokat is, több egységnél még folynak az egyeztetések a fenntartóval és a szakszervezettel. Míg az orvosok és asszisztensek többsége jóval nagyobb alapfizetést vitt haza a múlt héten, mint egy hónappal korábban, addig a vezető beosztásúak, az adminisztrációban dolgozók, a kórházi személyzet többi kategóriájának alapbére nem változott.
2018-04-17: Máról holnapra - Mózes László:

A félmegoldás nem megoldás

Miközben tegnap az ország több városában csökkenő béreik miatt tüntettek az egészségügyi dolgozók, a szaktárca megerősítette, a március végén külföldről behozott immunoglobulin csupán egy részét osztották ki a kórházaknak, miután a betegek képviselői azt kifogásolták, hogy a hónapokig hiányzó szer még mindig raktáron hever.