Kovács Ákos Kolozsváron

2018. május 15., kedd, Magazin
Kovács Ákos dalszerző, énekes Ákos 50 – Visszaszámlálás című könyvét mutatták be vasárnap este a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét zárórendezvényén. Az album azokat a gazdagon illusztrált visszaemlékezéseket, történeteket tartalmazza, amelyeket Kovács Ákos az áprilisban ünnepelt 50. születésnapja előtti ötven napon jegyzett le.
  • Kovács Ákos a kolozsvári könyvbemutatón Fotó: Facebook/Ákos
    Kovács Ákos a kolozsvári könyvbemutatón Fotó: Facebook/Ákos
A könyvbemutató alkalmából tartott kolozsvári pódiumbeszélgetésen a művész képes sztorigyűjteménynek nevezte a könyvet. Megjegyezte: ha egyszer megírja az igazi önéletrajzát, annak az lesz a címe: Ez is csak velem történhet meg. Felidézte: amikor gyermekként hegedülni kezdett, azzal „Guantánamón foglyokat lehetett volna kínozni”, és az első zenetanára egy rosszul sikerült fellépés után azt mondta neki, hogy „Ákos, a zene és te két külön világ”. Ennek ellenére folytatta a tanulást, mert úgy érezte: valami tűz ég benne, amit meg kell osztani másokkal. Saját kreatív működése nyitjának is ezt a megosztási vágyat tartja. Magyarázatként hozzátette: ha valaki egyedül nézi a naplementét, bármilyen szép lehet, nem tudja megélni. Ehhez az is kell, hogy az élményt megossza valakivel.
Úgy vélte: az élet rendje az, hogy a fiatalok liberálisan gondolkoznak, és lázadnak a keretek ellen.
Felidézte: ő tinédzserként azzal lázadt, hogy konzervatív volt: miután megnézte Huszárik Zoltán Szindbád című filmjét, a nagyapja kabátját és kalapját kezdte hordani. Azt is megjegyezte: elég nevetséges lehetett, mert a fiatal konzervatívoknál csak az idős liberálisok nevetségesebbek.
Elmondta, felnéz a zenészekre, mert velük dolgozik, és látja a munkájukat, de magát nem tartja zenésznek, inkább dalszerzőnek, dalszövegírónak és énekesnek. Arra a Fodor Ákos-verssorra reagálva, hogy „Mire megtanulsz énekelni, a dalod már rég nem arról szól”, kijelentette: neki az a mentsége, hogy nem tanult meg énekelni. Csak tevékenysége és nem a hangképzése szerint énekes. Az Ákos 50 – Visszaszámlálás című albumot a Fehér sólyom Kiadó jelentette meg. A kolozsvári volt a könyv első bemutatója.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-05-15 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 83
szavazógép
2018-05-15: Sport - :

Megvan Zverev harmadik Masters-sikere (Tenisz )

A német Alexander Zverev két játszmában (6:4, 6:4) diadalmaskodott az osztrák Dominic Thiem felett a madridi salakpályás tenisztorna férfi egyesének döntőjében, ezzel elkönyvelte harmadik Masters-sikerét.
2018-05-15: Magazin - :

Izraeli győzelem az eurovíziós dalfesztiválon

Netta Barzilai izraeli énekesnő nyerte Toy című dalával a 63. Eurovíziót, amelynek döntőjét szombaton késő este rendezték Lisszabonban.