Műfüves pályát avattak Kézdivásárhelyen

2018. május 15., kedd, Közélet
A kantai Nagy Mózes Elméleti Líceum hátsó udvarán ünnepélyes keretek között adták át a három hét alatt elkészült műfüves sportpályát.
  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele
Bejan András iskolaigazgató elmondta: a többfunkciós pályát nem pályázat segítségével, hanem az iskola több év alatt megspórolt pénzéből valósították meg. Az iskola vezetőtanácsában a városháza és a testnevelő tanárok javaslatára a múlt év őszén döntés született, hogy a régi aszfaltburkolatú, veszélyesnek számító kézilabdapálya helyén 30 × 18 méteres műfüves pályát létesítenek, amelyen focizni, kézilabdázni és teniszezni lehet.
Az igazgató azt is közölte, hogy az új sportlétesítmény az iskolai szünetek idején nem lesz nyitva, tornaórákon lehet majd igénybe venni, délutánonként pedig bérbe adják.
A jelképes avatószalagot Bejan András és Farkas Csaba testnevelő szakos tanfelügyelő vágta el, majd a jelen lévő tanulók birtokukba is vették a pályát. Farkas Csaba az elmondottakhoz még hozzáfűzte: Sepsiszentgyörgyön elindult a helyi tanács által kezdeményezett sportpálya-felújítási program, amelynek részeként négy-öt közép- és általános iskolában hasonló pályák készültek. Kézdivásárhelyen a most felavatott az első műfüves iskolai pálya, amelyet önerőből valósítottak meg.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-05-15 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 83
szavazógép
2018-05-15: Közélet - Farcádi Botond:

Erdély címeréről, székely jelképekről románul, románoknak (Országos Heraldikai Kongresszus )

Három előadást tartott dr. Szekeres Attila István sepsiszentgyörgyi heraldikus a május 10–12-e között Jászvásárban szervezett 18. Országos Genealógiai és Heraldikai Kongresszuson – közölte az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület.
2018-05-15: Közélet - Fekete Réka:

Nagybányán jeleskedtek a háromszéki diákok (A magyar nyelv napjai)

Egy harmadik helyezéssel, három különdíjjal és egy dicsérettel tértek haza a háromszéki diákok a hétvégén Nagybányán tartott 26. A Magyar Nyelv Napjai rendezvénysorozat részeként megszervezett Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedőről.