A magyar nyelv napjaiNagybányán jeleskedtek a háromszéki diákok

2018. május 15., kedd, Közélet
Egy harmadik helyezéssel, három különdíjjal és egy dicsérettel tértek haza a háromszéki diákok a hétvégén Nagybányán tartott 26. A Magyar Nyelv Napjai rendezvénysorozat részeként megszervezett Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedőről.
  • Az anyanyelv összeköt kicsiket, nagyokat
    Az anyanyelv összeköt kicsiket, nagyokat
Az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége, a Napsugár gyermeklap, a Máramaros megyei tanfelügyelőség és a helyi Németh László Elméleti Líceum közös szervezésében tartott rendezvény kiemelkedő eseménye a Sütő András Nyelvőrzés Díj átadása, amellyel idén a nagybányai Iskoláinkért, Gyermekeinkért Egyesületet tüntették ki a máramarosi magyar gyermekek anyanyelvükben való megmaradásáért és gyarapodásáért kifejtett tevékenységéért.
A Tüzes Bálint-díjat idén ketten kapták, egy székelyudvarhelyi diák és Teleki Réka, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium tizenegyedikes tanulója, akit az Implom József Helyesírási Verseny 2018. évi össznemzeti döntőjén elért kimagasló eredményéért jutalmaztak, és ezúttal vehette át a januárban kiérdemelt Implom József-díjat is.
A Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedőn a kisiskolások témája Festőiskola – színek, képek, szavak volt, az általános iskolásoké pedig Szómúzeum – elfelejtett szavaink nyomában. A negyedikesek között különdíjban részesült a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum F. C. B. csapata (felkészítő Gocz Rita), a céhes városbeli Turóczi Mózes Általános Iskola Agykontroll csapata (felkészítő Gergely Katalin), valamint a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum Csibecsapata (felkészítő Bagoly Antónia). Az általános iskolás kategóriában a Kőrösi Csoma Sándor Líceum két csapata jeleskedett: a Sánta pegazus III. díjat nyert (felkészítő Molnár Julianna és Czilli Aranka Ágota), dicséretben részesült a Ruganyos mozgó csapat (felkészítő Ambrus Andrea).
Cikk megjelenési időpontja: 2018-05-15 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 83
szavazógép
2018-05-15: Közélet - Iochom István:

Műfüves pályát avattak Kézdivásárhelyen

A kantai Nagy Mózes Elméleti Líceum hátsó udvarán ünnepélyes keretek között adták át a három hét alatt elkészült műfüves sportpályát.
2018-05-15: Közélet - :

Borjút mentettek

Egyórás beavatkozással sikerült a helyiekkel összefogva kimenteniük tegnap egy kútba zuhant borjút Zabolán a megyei katasztrófavédelem egységeinek.