Borjút mentettek

2018. május 15., kedd, Közélet
Egyórás beavatkozással sikerült a helyiekkel összefogva kimenteniük tegnap egy kútba zuhant borjút Zabolán a megyei katasztrófavédelem egységeinek.
A felügyelőség közlése szerint az állat egy tízméteres kútba esett, egyelőre tisztázatlan körülmények között. A borjút, amely épen megúszta a kalandot, végül több tömlő, valamint egy, az önkormányzat által biztosított erőgép segítségével húzták a felszínre. (ndi)
Cikk megjelenési időpontja: 2018-05-15 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 83
szavazógép
2018-05-15: Közélet - Fekete Réka:

Nagybányán jeleskedtek a háromszéki diákok (A magyar nyelv napjai)

Egy harmadik helyezéssel, három különdíjjal és egy dicsérettel tértek haza a háromszéki diákok a hétvégén Nagybányán tartott 26. A Magyar Nyelv Napjai rendezvénysorozat részeként megszervezett Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedőről.
2018-05-15: Közélet - Iochom István:

Nyugdíjasok kórustalálkozója

A kézdivásárhelyi Maassluis Nyugdíjasklub tizenötödször szervezett kórustalálkozót a Vigadó színháztermében szombaton. A rendezvényt Bene Gabriella, a szervező klub elnöke nyitotta meg, köszöntötte a résztvevőket, és köszönetet mondott a nagylelkű támogatóknak, majd Ferencz Gizella nyugalmazott tanárnő, a klub tagja Tóth-Guttman Emese, a Romániai Magyar Dalosszövetség elnökének üzenetét tolmácsolta.