Egységes adóbevallási formanyomtatvány

2018. május 16., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
A szerzői jogdíjak, szabad foglalkozásból származó jövedelmek adóbevallását szolgáló, úgynevezett 112-es formanyomtatvány megjelent a hivatalos közlönyben, így április elsejétől alkalmazni lehet a korábban hozott jogszabályt – közölte a Ziarul financiar.
  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele
A legfontosabb változás, hogy – a korábbi gyakorlatnak megfelelően – a megfelelő szerződések alapján ismét a munkaadó vonja le és utalja át a személyi jövedelemadót, az egészségbiztosítási járulékot és a nyugdíj-hozzájárulást pedig a nyugdíjasoknak, a munkahellyel rendelkező adófizetőknek az így megvalósított jövedelem után immár nem kell befizetniük.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-05-16 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 119
szavazógép
2018-05-16: Pénz, piac, vállalkozás - :

Mobilkommunikáció

Több mint harmadával nőtt tavaly a 4G mobilhálózatra való kapcsolódás, elérve a 7,7 milliót, míg a 3G kapcsolatok száma 8,6 millió volt, csupán egy százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ugyanakkor 20,3 millió mobil internetkapcsolat valósult meg, ez egy százalékkal kevesebb, mint 2016-ban.
2018-05-16: Pénz, piac, vállalkozás - :

Gazdasági növekedés

A hazai gazdaság éves összehasonlításban négy százalékkal növekedett az év első három hónapjában, a szezonális kiigazítás után a bővülés 4,2 százalékos – közölte tegnap a statisztikai intézet.