Gazdasági növekedés

2018. május 16., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
A hazai gazdaság éves összehasonlításban négy százalékkal növekedett az év első három hónapjában, a szezonális kiigazítás után a bővülés 4,2 százalékos – közölte tegnap a statisztikai intézet.
A közölt számok azt is mutatják, hogy a nemzeti össztermék növekedési üteme lassult az utóbbi két esztendőhöz ké­pest, ugyanakkor nagyjából megfelel az Európai Bizottság, illetve a Világbank előrejelzéseinek, előbbi 4,5, utóbbi 5,1 százalékos növekedést látott valószínűnek. * Az első negyedévben a magyarországi GDP hasonló mértékben, 4,4 százalékkal, szezonálisan és naptárhatással kiigazítva 4,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. Éves összevetésben a piaci alapú szolgáltatások, különösen a kereskedelem és a turizmus járult hozzá legnagyobb mértékben a növekedéshez.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-05-16 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 83
szavazógép
2018-05-16: Pénz, piac, vállalkozás - :

Egységes adóbevallási formanyomtatvány

A szerzői jogdíjak, szabad foglalkozásból származó jövedelmek adóbevallását szolgáló, úgynevezett 112-es formanyomtatvány megjelent a hivatalos közlönyben, így április elsejétől alkalmazni lehet a korábban hozott jogszabályt – közölte a Ziarul financiar.
2018-05-16: Pénz, piac, vállalkozás - :

A tengerpart mindenkinek

Ezzel a címmel indított kedvezményes üdülési lehetőséget a hazai turisztikai munkaadók szövetsége. Május 14-től egy hónapon át a hétnapos szállásért csupán 150–600 lej közötti összeget kell fizetni, ami akár hetven százalékkal is olcsóbb lehet, mint a főszezonban.