Színjátékosok 4. találkozója

2018. május 16., szerda, Közélet

A Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola az Osonó Színházműhellyel közösen színjátszó találkozót szervez Sepsiszentgyörgyön 2018. június 16–17-én. A Kovászna Megye Tanácsa által támogatott Színjátékosok 4. találkozója nem versenyjellegű, és elsősorban Kovászna megyei csoportok bemutatkozásának ad teret abból a gondolatból kiindulva, hogy mindig voltak „jádzó emberek”, akik sírni és nevettetni akarták közösségeiket, hogy ezzel gyógyító energiákat sugározzanak feléjük. Az esemény egyik kiemelt célja a csoportok közti kapcsolat megerősítése, valamint a program részét képező szakmai tanácskozások és műhelyfoglalkozások.

A csapatok téma és műfaji kötöttség nélkül, szabadon nevezhetnek bármilyen darabbal. Az előadások időtartama legtöbb 45 perc lehet, a közreműködők száma pedig – rendezőt, technikust is beleértve – legtöbb 12 fő. Egy csapat csak egy előadással vehet részt a találkozón.

A fesztivál ideje alatt a szervezők szállásról és étkezésről gondoskodnak, továbbá szabad belépést biztosítanak a fesztivál valamennyi előadására és a kísérőprogramokra. Az utazás költségei a részt vevő csapatokat terhelik. Jelentkezési határidő május 31. A jelentkezési lap az osonoszinhaz@osono.ro e-mailcímen vagy a 0740 578 725-ös telefonszámon igényelhető. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2018-05-16: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Szeredőkapuban (Kis falvak hétköznapjai)

Az Egerpatak-Szacsva mögötti hegyvonulat – a Bodzafordulói-hegyek részeként – a Szeredőponkon éri el az ezer méter fölötti magasságot. Az onnan eredő patak völgyét a régiek Szeredőkapu néven emlegették. Felső felében Szacsva, alább Egerpatak helyezkedik el. Fél évszázaddal ezelőtt még önálló települések voltak, most Réty község falvaiként közösen küzdenek a jelen kor kihívásaival, amelyek között mindkét helyen a múltbéli örökség is gond.
2018-05-16: Közélet - Váry O. Péter:

Bánffy Miklós öröksége

Egyetlen lánya született, gróf Bánffy Katalin, az Afrikába helyezett férjét követve, Tangerben szülte meg unokáit, akiket nem tanított meg magyarul, mert azt hitte, a kommunizmus örökké fog tartani, és ők Magyarországra soha vissza nem fognak tudni térni.