Zökkenőmentes tárgyalás

2018. május 16., szerda, Közélet
Maradéktalanul eleget tettek a háromszéki munkaadók a 2017/82-es sürgősségi kormányrendelet előírásainak, amely arra kötelezte az érintetteket, hogy újratárgyalják alkalmazottjaikkal a munkaszerződéseket.

Mint ismert, az intézkedésre az adótörvénykönyv módosulásai miatt volt szükség, idén januártól ugyanis a társadalombiztosítási járulékok teljes egészében a munkavállalót terhelik. A megyei munkafelügyelőséghez nem futott be egyetlen panasz sem a rendelkezés megszegése okán, s arra vonatkozó bejelentést sem jegyeztek, hogy javadalmazás tekintetében nem az 1900 lejes minimálbérrel számolnak. Az Ördög Lajos főfelügyelő által közzétett összesítőből kiderül: április 25-én Háromszéken 4481 aktív munkaadót jegyeztek, akik összesen 43 511 személyt foglalkoztattak. (dvk)
Cikk megjelenési időpontja: 2018-05-16 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 83
szavazógép
2018-05-16: Közélet - Iochom István:

Visszakerült a méhkas a városháza sarkára (Kézdivásárhely)

A múlt hét végén különösebb hírverés vagy avatási ceremónia nélkül került vissza az 1907-ben emelt kézdivásárhelyi városháza nyugati sarkának falfülkéjébe az egykor ott működött Kisegítő Takarékpénztár Részvénytársaságot jelképező méhkas. Az eredeti szimbólumot a kommunista hatalomátvétel után eltávolították, helyébe egy Sztálin-gipszszobrot állítottak. Az sem volt hosszú életű, mert a szovjet diktátor 1953-ban bekövetkezett halála után eltüntették.
2018-05-16: Közélet - :

Gyorshajtókra vadásztak

Az év első négy hónapjában 30 súlyosnak minősített baleset történt a háromszéki közutakon, közölte a megyei rendőrség sajtóirodája. Ezekben öt ember életét vesztette, 28-an súlyosan, 14-en könnyebben sérültek.