Fertőző jégkockák

2018. május 16., szerda, Belföld
A mikrobiológiai paramétereknek nem megfelelő jégkockákat talált az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság a május 7-e és 11-e között tartott ellenőrzései során, így azok jegyzőkönyvét továbbította az országos gyorsriasztó rendszerhez – jelentette be Marius Pârvu, a hatóság elnöke.
Elmondta, az ellenőrzött egységeknél nagyszámú coliform baktériumot, még kólibacilust is találtak az emberi fogyasztásra szánt jégkockákban.
A legsúlyosabb kihágást egy Prahova megyei cégnél tapasztalták, amelynél 900 kilogramm, kólibacilussal fertőzött jeget találtak.
A céget 25 ezer lejre bírságolták. A hatóság honlapja szerint május 7-e és 11-e között a bukaresti, valamint Konstanca és Giurgiu megyei jégkockagyártókat ellenőrizték, a két gyártó raktárában lefoglaltak 1800 kilogramm jeget, 5372 csomag 1 és 2 kilogrammos jeget pedig visszavontak néhány szupermarketből. Az elnök bejelentette, hogy a fogyasztóvédelem országos szintű, tematikus ellenőrzésbe kezd a jégkockagyártók és -forgalmazók körében, tekintve, hogy kezdődik a nyári idény.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-05-16 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 83
szavazógép
2018-05-16: Belföld - :

Lassúbb az ütem

Az első negyedévben 4 százalékra lassult a bruttó hazai termék (GDP) éves növekedési üteme a tavaly azonos időszaki 5,7 százalékkal szemben, negyedéves összevetésben stagnált a gazdaság – közölte az országos statisztikai intézet.
2018-05-16: Belföld - :

Voiculescut is vádolják

A Gelu Voican Voiculescu volt kormányfőhelyettes elleni bűnvádi eljárás kiterjesztését rendelték el a katonai ügyészek a forradalom-ügyben. Voiculescu ellen emberiesség ellen elkövetett bűncselekmények miatt indult eljárás – közölte a legfőbb ügyészég.