Labdarúgás, Női Román KupaSepsiszentgyörgyön rendezik a döntőt

2018. május 16., szerda, Sport
Hétfőn kisorsolták a női labdarúgó Román Kupa-elődöntő párharcait a Román Labdarúgó Szövetség székházában. A Székelyudvarhelyi Vasas Femina ellenfele az elődöntőknek otthont adó Beszterce-Naszód megyei Borgóprundi Heniu lesz, míg az Aradi Piros Security a Târgoviște csapatával játszik. A döntőt május 29-én Sepsiszentgyörgyön rendezik.
  • Fotó: Barabás Ákos
    Fotó: Barabás Ákos
A Vasas Femina a versenykiírás második fordulójában csatlakozott, ahol a harmadosztályban érdekelt Roman vendégeként 9–0 arányú győzelmet aratott. A Hargita megyei csapat a nyolcaddöntőben a másodosztályban szereplő Bákói Măgura együttesével találkozott, és a Székely János irányította lányok ezúttal 12–0-ra győztek. A negyeddöntőben már nehéz feladat előtt álltak a székelyudvarhelyiek, hiszen a rekordgyőztes, a legutóbbi hét kupasorozatban döntős és hatszor győztes, címvédő Kolozsvári Olimpia ellen kellett pályára lépniük.
Az udvarhelyi mérkőzésen hatalmas bravúrt hajtott végre a házigazda, a rendes játékidőben nem sikerült gólt szerezniük a csapatoknak, majd a hosszabbításban a vezetést a Vasas Femina szerezte meg, azonban az Olimpia egyenlíteni tudott. A büntetőknél a hazaiak sokkal magabiztosabbak voltak, és a romániai női labdarúgás elmúlt időszakának legnagyobb meglepetését okozva búcsúztatták a címvédőt.
A Kolozsvári Olimpia a bajnoki címmel vigasztalódhatott, miután az utolsó játéknapról előrehozott mérkőzésen 3–0-ra győzött Târgoviște otthonában, így három fordulóval a bajnokság vége előtt matematikailag is behozhatatlan előnyre tett szert.
A Beszterce-Naszód megyei együttesben három, korábbi Vasas Femina-játékos szerepel, a Román Kupa-elődöntőket pedig május 23-án rendezik. A bajnokságban a Vasas Femina Borgóprundon 1–0-ra, míg hazai pályán 2–1-re győzött, jelenleg 27 ponttal a rangsor harmadik helyét foglalja el. (miska)
Cikk megjelenési időpontja: 2018-05-16 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 83
szavazógép
2018-05-16: Sport - :

Hétvégi verseny Baróton (Asztalitenisz)

Vasárnap, május 20-án amatőr asztalitenisz-versenyre kerül sor Baróton a Gaál Mózes Általános Iskola sporttermében.
2018-05-16: Sport - :

Serena Williams a Roland Garroson tér vissza (Tenisz )

Edzője szerint a Roland Garroson versenyez újra Serena Williams, az amerikai huszonháromszoros Grand Slam-bajnok teniszező.