Labdarúgás, I. ligaA Dinamo és a Sepsi OSK csapatát is pénzbírsággal sújtották

2018. május 16., szerda, Sport
Mind a Dinamo, mind a Sepsi OSK csapatát megbírságolta szerdán a Román Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a sepsiszentgyörgyi stadionban április 30-án történt incidens miatt – közölte a Hivatásos Labdarúgó Liga.
  • A Székely Légió mindig a sportszerűség keretein belül bíztatja kedvenc csapatát. Fotó: Albert Levente
    A Székely Légió mindig a sportszerűség keretein belül bíztatja kedvenc csapatát. Fotó: Albert Levente
A bukaresti csapatnak 15 ezer lejes, a sepsiszentgyörgyinek 10 ezer lejes bírságot kell fizetnie. A román bajnokság rájátszásának alsóházában szereplő két csapat április végi mérkőzését a sepsiszentgyörgyiek nyerték 2–0-ra. A második gól után azonban rövid időre félbe kellett szakítani a mérkőzést a szurkolók rendbontásai miatt.
A sepsiszentgyörgyi drukkerek szektorából egy férfi beugrott a pályára, letépett a kerítésről egy Vasvár feliratú piros-fehér-zöld zászlót és beszaladt vele a pályára. Még a labdába is belerúgott. Ezt követően a Dinamo szimpatizánsai megrongálták a nézőteret és a pályát elválasztó kerítést, továbbá megpróbáltak beszaladni a pályára, ezt azonban a biztonsági szolgálat könnygázzal akadályozta meg. A csendőrség későbbi közlése szerint a zászlót letépő férfi a Dinamo szurkolója volt, és ezer lej pénzbírságot róttak ki ellene, illetve egy évre kitiltották valamennyi romániai stadionból.
Csinta Samu klubigazgató elmondta, a rendező csapat felelősségét kizárni nem lehet, ezért nem fellebbeznek a döntés ellen. Hozzátette: az incidens után azonnal felmondták a szerződést a hazai mérkőzéseiket korábban biztosító őrző-védő céggel, és egy másikkal szerződtek. A klubigazgató megjegyezte: nyilvánvaló provokáció történt, mellyel a bukaresti szurkolók azt a látszatot próbálták kelteni, hogy a sepsiszentgyörgyiek okozták a rendbontást.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-05-16 20:39
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 83
szavazógép
2018-05-16: Közélet - Nagy D. István:

Új gasztronómiai rendezvény Sepsiszentgyörgyön (Kibővül az Agrofest)

Rendhagyó módon egészül ki idén az elmúlt években már viszonylag nagy érdeklődés mellett zajló AgroFest, amelynek Sepsiszentgyörgy ad otthont. A megyeszékhelyi INdiVINO Wine & BBQ társulásával a rendezvény új összetevővel gazdagodik, és Transylvanian BBQ Festival és AgroFest néven jelentkezik június 8 és 10-e között, egyebek mellett egy nem hivatalos, a nemzetközi szabályokat mégis betartó barbecue-készítő versennyel.
2018-05-17: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Ünnepi műsor Sepsiszentgyörgyön
Székelyföld mindig zöld címmel ünnepi műsort szervez május 18-án, pénteken 17 órától a Sepsiszéki Székely Tanács Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében a Székely Nemzeti Tanács és a székely önrendelkezési harc 100. évfordulóján. A rendezvény része Domonkos László a székely hadosztály küzdelmeiről szóló, Az elfelejtett parancsnok – Kratochvil Károly élete című könyvének bemutatása, közreműködik Csoma Gergely.