Megmentené a néppárt a kicsi piacot

2018. május 17., csütörtök, Közélet
Nem akarunk minden utcában piacot, de ahol igény, árus és vevő van hozzá, ott lehetőséget kell adni a működésükre – jelentette ki Bálint József, aki Sepsiszentgyörgyön a Szemerja negyedi piac megtartásáért kezdeményezi a vonatkozó tanácshatározat módosítását.
  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele
A sepsiszentgyörgyi önkormányzat két néppárti képviselője „csendesen viszonyult” a lakónegyedi piacok felszámolására vonatkozó kezdeményezéshez: meglepetésként érte őket, nem voltak eléggé felkészülve rá, ezért tartózkodtak a szavazásnál. A tervezetet azzal indokolták, hogy nem kellenek senkinek a kis piacok, sem a termelők, sem a vevők nem érdeklődnek irántuk.
Utólag kiderült, hogy nem így van, jó néhány árus élt abból, amit a „dollárpiacon” eladott, és a környékbelieknek is jól fogott, hogy a közelben tudnak friss zöldséget és gyümölcsöt beszerezni. Nyolc-kilenc éve még megkérdezték őket, hogy szükségük van-e a piacra, most nem, és a tanácshatározat elfogadása után többen is jelezték kétségbeesésüket, elégedetlenségüket, sőt, aláírásgyűjtés is indult, a néppárttól teljesen függetlenül – fejtette ki Bálint József, aki szerint nem reménytelen a küzdelem, hiszen a tanácsi határozat módosítható, és erre mutatkozik is némi hajlandóság.
Közelebbit nem árult el, de hangsúlyozta, hogy a Szemerja negyed idős lakóinak nem lesz könnyű dolguk, ha a központi piacon kell bevásárolniuk: buszjárat alig van, a taxi nem nyugdíjas zsebeknek való, gyalogosan pedig nem mindenki boldogul.
A néppárt szerint az eladókat nem kellene megfosztani a megélhetésüktől, a felső városrész lakóit pedig arra kényszeríteni, hogy egy kiló cseresznyéért vagy egy fej salátáért nagy távolságokat tegyenek meg.
 
Cikk megjelenési időpontja: 2018-05-17 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 83
szavazógép
2018-05-17: Közélet - Iochom István:

Adománykérés a Molnár Józsiás-szoborra

A kézdivásárhelyi CsomóPont Egyesület kezdeményezésére idén ősszel mellszobrot állítanak Molnár Józsiás (1841–1903) volt országgyűlési képviselőnek, Kézdiszék Széchenyijének – ahogy kortársai nevezték – az általa és felesége, Molnár Józsiásné Gaál Emília által a városnak adományozott, majd róla elnevezett parkban, ahol sírhelyük is található.
2018-05-17: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

A pénz úszik, a kormány alszik

Alárendelhette az Országos Statisztikai Intézetet a kormánynak a Szociáldemokrata Párt, de akárhogy kozmetikázza a valóságot, az csak a Victoria-palotából látszik rózsásnak. Az embereket közvetlenül érintő gazdasági kérdések körül olyan számháború dúl, hogy már senki nem ért semmit.