Ösztöndíjat oszt az RGT Románia Jó képességű diákok pártfogói

2018. május 17., csütörtök, Közélet
Harmadik alkalommal indítja útjára népszerű, tehetségpártoló programját az RGT Románia cégcsoport, amely ezúttal is harminc ösztöndíjat ítél oda kimagasló eredményeket elért tanulóknak. Partnerségben a kézdivásárhelyi Bóbita Egyesülettel a legjobbak fejlődését, tehetséggondozását kívánják támogatni a következő időszakban is. Az egyénenként megpályázható 2500 lejes hozzájárulást tízhavi részletben utalják a kiválasztottaknak.
  • Orbán Imola, Adrian Pârvu és Kese Zsuzsa (balról jobbra) az újabb pályázási lehetőséget ismertette. A szerző felvétele
    Orbán Imola, Adrian Pârvu és Kese Zsuzsa (balról jobbra) az újabb pályázási lehetőséget ismertette. A szerző felvétele
Az ösztöndíjprogram kimondottan háromszéki diákoknak szól, az érdekeltek pedig két kategóriában jelentkezhetnek: sport és művészetek (1-12. osztályosok), illetve tudományok (5–12. osztályosok). Akárcsak az előző években, a támogatásra pályázóknak eredményeiket dokumentumokkal kell igazolniuk, emellett várják a pedagógusaik, felkészítőik, az edzők vagy mentorok ajánlóleveleit is. Mellékelni lehet továbbá az okleveleket, elismeréseket, illetve minden más olyan anyagot – sajtócikk, DVD vagy videófelvételek, fotók –, amelyek a tanulók sikereit tükrözik. Jelentkezni május 28-ától június 25-éig lehet, a pályázással, az összeállítandó dokumentációval kapcsolatos tudnivalók elérhetők minden háromszéki iskolánál, de letölthetők az RGT Románia és a Bóbita Egyesület Facebook-oldaláról is, e-mailben pedig az info@bobita.ro címről igényelhetők.
A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy az előző kiírásra több mint 80-an küldték be dossziéjukat, míg 2016-ban 130 iratcsomót kellett átnéznie az elbíráló bizottságnak.
Orbán Imola, a programot lebonyolító Bóbita Egyesület képviselője kifejtette, továbbra is jelentős érdeklődés övezi a lehetőséget, sokan érdeklődtek már az idei kiírás közzététele előtt is. Pártfogoltjaik közül a tegnapi sajtótájékoztatón részt vett a kézdivásárhelyi Rancz-Gyárfás Gergő, aki nem csak tehetséges mesemondó és előadó, de közreműködött tankönyvek hanganyagának létrejöttében is. Jelen volt továbbá a matematikában eredményes Miklós Janka (Székely Mikó Kollégium) és a drámatagozatos Gászpor Adrienn (Plugor Sándor Művészeti Líceum), aki elmondta: az elnyert pénzbeli támogatást külföldi tanulmányutak költségeinek fedezésére, illetve laptopvásárlásra fordította.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-05-17 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 83
szavazógép
2018-05-17: Világfigyelő - :

Bírálják a magyarországi helyzetet (Sargentini-jelentés )

Több okból is komoly bírálatokat fogalmazott meg a magyarországi helyzet kapcsán az Európai Parlament (EP) kulturális és oktatásügyi bizottsága (CULT), amely tegnap szavazta meg nagy többséggel a témáról a véleményét, amelyet csatolni fognak az úgynevezett Sargentini-jelentéshez.
2018-05-17: Közélet - Bokor Gábor:

Újból működik a toronyóra

Több évtized után újból mutatja a pontos időt a nagyborosnyói református templom toronyórája. A felújított óraszerkezetbe néhány korszerű alkatrészt is beszereltek, így műholdról vett adatok alapján állítja be magát – tudtuk meg Németh Zoltán lelkipásztortól.