27 ezer volt ütötte meg

2018. május 17., csütörtök, Közélet
Magasfeszültségű áram ütött meg egy 14 éves fiút szerdán este a sepsiszentgyörgyi állomáson.
  • Leemelik az áldozatot. A katasztrófavédelmi felügyelőség felvétele
    Leemelik az áldozatot. A katasztrófavédelmi felügyelőség felvétele
21 óra tájékán három ifjú fényképezkedni ment a vasúthoz. Az állomáson egy mellékvágányon éppen egy tehervonat parkolt, az áldozat felmászott egyik vasúti kocsira, s nyomban megcsapta az áram.
A vágányok fölött húzódó vezetékben 27 000 voltos áram kering.
A vasúti személyzet kikapcsolta az áramot, a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség munkatársai leemelték az áldozatot a vagon tetejéről, és mentőkocsi szállította kórházba. Megállapították, a fiú testének felülete mintegy 50 százalékban megégett. A sérültet átszállították egy bukaresti kórházba. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a vasút biztonsági övezetébe tilos behatolni, továbbá kéri a szülőket, erre figyelmeztessék gyerekeiket. (sz.)
Cikk megjelenési időpontja: 2018-05-17 14:35
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 83
szavazógép
2018-05-17: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Lóháton a csíksomlyói búcsúra

Lóháton indult Csíksomlyóra zarándokok egy csoportja csütörtök reggel Kökösből, az Olt mentén haladva összesen 14 háromszéki ló-lovas páros megy a pünkösdi búcsúra. Száz kilométeres útjuk során tíznél is több települést érintenek, s hasonló távot tesznek meg azok is, akik Gyergyószékről és Székelyudvarhelyről csatlakoznak a lovas programhoz.
0000-00-00: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Ünnepi műsor Sepsiszentgyörgyön
Székelyföld mindig zöld címmel ünnepi műsort szervez ma 17 órától a Sepsiszéki Székely Tanács Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében a Székely Nemzeti Tanács és a székely önrendelkezési harc 100. évfordulóján. A rendezvény része Domonkos László a székely hadosztály küzdelmeiről szóló, Az elfelejtett parancsnok – Kratochvil Károly élete című könyvének bemutatása, közreműködik Csoma Gergely.