Háromszéki munkanélküliség

2018. május 23., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Április végén 3199 álláskereső személy szerepelt a megyei munkaerő ügynökségnél, ebből 385 részesül munkanélküli-segélyben.

A regisztráltak egyharmada sepsiszentgyörgyi, és közel annyian erdővidékiek. A nők aránya 41,35 százalék. A hivatal közleménye szerint az év negyedik hónapjában 260 új munkakeresőt regisztráltak, 504-et pedig töröltek az állástalanok névsorából. Ugyanebben az időszakban a foglalkoztatás növelését célzó jogszabály értelmében 240 személy kapott munkahelyet a megyében. Április végén a munkanélküliségi ráta 3,61 százalékos volt Háromszéken, 0,29 százalékponttal kevesebb, mint március végén.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1507
szavazógép
2018-05-23: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Üzlet és régiók (Biznisztérkép)

Az utóbbi nyolc évben megvalósult befektetéseknek az illető régióra (megyére) gyakorolt hatását vizsgálta egy, a Ziarul financiar által közölt tanulmány (az összehasonlításhoz a 2008 és 2016-os statisztikai adatokat használták fel). Ennek alapján állították össze az ország úgynevezett biznisz-térképét. Az adatokból kiderül: a fejlesztések nem csupán az illető megye GDP-hozzájárulásának bővülését hozták, hanem gazdasági potenciálját, vonzerejét is befolyásolták, a különbségek a fejlettebb és kevésbé fejlett régiók között pedig tovább növekedtek, ami az életszínvonal közötti különbségek további torzulását eredményezte.
2018-05-23: Pénz, piac, vállalkozás - :

Tízezer üzleti tervet támogatnak

A 2018-as Start-Up Nation programnak kétmilliárd lejes, azaz tízezer üzleti terv támogatására elegendő költségvetése lesz – közölte Radu Oprea üzleti környezetért felelős miniszter.