Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mennyit költöttek a lehallgatásokra?

2018. június 4., hétfő, Belföld

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ) alelnöke, Marian Cucşa képviselő azt kéri a Román Hírszerző Szolgálattól (RHSZ), hogy tisztázzák, mennyit költöttek lehallgatásokra.

  • Sokba kerülnek a lehallgatások – ezt is mi fizetjük. ILLUSZTRÁCIÓ: ROMANIATV.NET
    Sokba kerülnek a lehallgatások – ezt is mi fizetjük. ILLUSZTRÁCIÓ: ROMANIATV.NET

A képviselő azt állítja, a lehallgatási parancsok meghökkentő száma és a felszerelésekre költött összegek azt bizonyítják, hogy óriási méreteket öltött a telefonlehallgatások jelensége. „Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség nagyváradi ügyosztálya által 2014-ben közzétett dokumentum, amelyet a sajtó bemutatott, hatalmas állami költségekre világít rá. Az igazságügyi költségek legnagyobb részét az operatív megfigyelések teszik ki, a hírszerző szolgálat szerint a költség akár 3000 euró is lehet naponta. (...) Az RHSZ-nek van a legtöbb alkalmazottja a lakosság számához viszonyítva, és a legnagyobb költségvetése, több, mint a németországi, franciaországi, olaszországi vagy lengyelországi szolgálatoknak” – ecsetelte Marian Cucşa.

Május 31-én a Román Hírszerző Szolgálat közölte, hogy 2004 és 2016 között nemzetbiztonsági okokból 28 784 lehallgatási kérést nyújtottak be. Claudiu Manda, a Román Hírszerző Szolgálat tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság elnöke korábban azt nyilatkozta, hogy 2005 és 2016 között több mint hatmillió személyt hallgattak le.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1022
szavazógép
2018-06-04: Belföld - :

Bővült és megújult az Apáczai-iskola

Kolozsváron hálaadó istentisztelet és ünnepség során felavatták szombaton az Apáczai Csere János Gimnáziumnak a magyar állam támogatásával kibővített, felújított épületét.
2018-06-04: Belföld - :

Magyargyalázó feliratok Nagyváradon

Magyargyalázó falragaszok jelentek meg Nagyváradon – közölte szombaton a Varadinum.ma nagyváradi híroldal, a bemutatott falragaszt a Bihar megyei törvényszék falán fényképezték le.