Vonzóbbá tették az óvodát

2018. június 6., szerda, Közélet

Gyarapodott a kovásznai 1-es számú óvoda zöldövezete. A MOL Románia által meghirdetett pályázaton, a Polgár-Társ Alapítványon keresztül lebonyolított Zöldövezet-program részeként elnyert támogatásnak köszönhetően a tanintézmény élő sövénnyel övezett mesesátorral, az érzékeket bemutató játékokhoz szükséges tapogatókkal, madártani táblával, sakktáblához hasonló rendszerbe ültetett dísznövényekkel, fűszerkerttel, meteorológiai állomással gyarapodott. Utóbbi hintára van szerelve, a szülők, érdekeltek mobiltelefonon, táblagépen is lehívhatják az adatokat, mint például az UV-sugárzás mértékét.

  • Környezetbarát fejlesztésekkel gyarapodott az óvoda. A szerző felvétele
    Környezetbarát fejlesztésekkel gyarapodott az óvoda. A szerző felvétele

Gergely-Kovács Katalin intézményvezető ünnepi beszédé­ben kihangsúlyozta: a fejlesztés által is  arra törekszenek, hogy a gyerekek szívesen járjanak a tanintézménybe, jól érezzék magukat az óvodában.

Gyerő József polgármester hangsúlyozta, az óvoda gyarapodása Kovászna város összképének fejlődéséhez is hozzájárul. A városvezető elismerését fejezte ki az intézmény vezetői felé is, kihangsúlyozva munkájuk eredményességét.

A MOL Románia zöldövezet-pályázata két körben zajlik. Első körben a pályázók csak egy ötletet nyújtanak be, amelyben bemutatják a kiszemelt területet, valamint azt, hogy a helyi közösséget hogyan fogják bevonni a tér zöldítésének, átalakításának tervezésébe. Ezt követően a nyertes pályázók a helyi közösséget, valamint szakértőket bevonva dolgozhatják ki a végleges parkosítási terveket, s ezt nyújthatják be a második forduló során. A második forduló nyertesei kapnak támogatást ahhoz, hogy megkezdhessék a program megvalósítását, a választott terület megújítását.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 387
szavazógép
2018-06-06: Közélet - Szekeres Attila:

Útépítések Háromszéken

A Háromszéken történő idei útépítési, felújítási, korszerűsítési tervekről, a munkálatok helyzetéről kérdeztük Kovács Ödön megyemenedzsert.
2018-06-06: Közélet - Iochom István:

Községi utakat korszerűsítenek (Kézdiszentlélek )

Kézdiszentléleken kormánytámogatással a következő négy esztendő alatt mintegy hét kilométer hosszú községi útszakaszt fognak teljesen felújítani és leaszfaltozni – tudtuk meg Balogh Tibor polgármestertől.