Önkéntes tűzoltóverseny Csernátonban Nagyborosnyó–Lécfalva csapata nyert

2018. június 11., hétfő, Közélet
A 104. megyei önkéntes tűzoltóversenyt tartották meg tegnap az alsócsernátoni futballpályán. A megmérettetést Kovászna Megye Tanácsa, Csernáton Polgármesteri Hivatala és a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szervezte, 1989 után
Csernáton első alkalommal volt a rendezvény házigazdája.
  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele
A csapatok felvonulása után a hivatalos megnyitó 9 órakor kezdődött, majd a verseny 10 és 14 óra között zajlott, a versenyre hét megyebeli csapat – mintegy nyolcvan személy – nevezett be. A Haszmann Pál Múzeumnak köszönhetően régi tűzoltófecskendő-kiállítást is szerveztek, emellett Tóth Szabolcsnak, a megyei önkormányzat munkatársának köszönhetően pannókon, illetve fotókon mutatták be a részt vevő csapatokat.
A csernátoniak mellett Nagyborosnyó–Lécfalva közös csapata, Kökös, Gidófalva, Uzon, Kőröspatak és Hidvég nevezett be a versenyre. A résztvevőket és a nagyszámú közönséget a katasztrófavédelmi felügyelőség nevében Constantin Adrian Năstuţă alezredes, a házigazdák részéről pedig Ágoston József kultúrházigazgató és Fábián Sándor megbízott polgármester köszöntötte. A verseny kezdetén két csernátoni veterán tűzoltót – id. Kocsis Károlyt és Somodi Bélát – köszöntöttek és ajándékoztak meg. A hét tűzoltócsapat a sorshúzás után három versenyszámban – ügyességi és gyorsasági számban, a 4 × 100 méteres stafétában és a hetes szerelésben – mérte össze tudását, felkészültségét. Az önkéntes tűzoltók megyei versenyének győztese idén Nagyborosnyó csapata, őket követte a második, illetve harmadik helyen Kőröspatak és Kökös, a fair play díjat Csernáton csapata kapta. A Besztercén sorra kerülő regionális versenyen Nagyborosnyó–Lécfalva csapata képviseli majd megyénket.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 196
szavazógép
2018-06-11: Közélet - Bokor Gábor:

Új ízek Sepsiszentgyörgyön

Harmadik AgroFest és első Barbecue Fesztivál – a párosítás jónak bizonyult. Hétvégén Sepsiszentgyörgy központjában zajlott az élet, számosan fordultak meg a két rendezvényen. Az eső több alkalommal is beleszólt a szórakozásba, de a kitartóak ott maradtak a két téren, kihasználva a nem mindennapi lehetőséget.
2018-06-11: Máról holnapra - Farcádi Botond:

A nagy tüntetés

Az abszurd hazájában, ahol a kormányokat nem az ellenzék, hanem maga a kormánypárt buktatja meg – lásd Sorin Grindeanu, majd Mihai Tudose esetét –, már az sem meglepő, ha a hatalom maga szervez tiltakozó megmozdulásokat, mint tette azt a Szociáldemokrata Párt szombaton, amikor az úgynevezett párhuzamos állam ellen szólította, parancsolta utcára híveit.