Kosárlabda Negyedik a Kézdivásárhelyi SE

2018. június 12., kedd, Sport
A megyeszékhelyi Sepsi-SIC után a Kézdivásárhelyi SE együttese is bekapcsolódott a 3–3 elleni kosárlabda-bajnokságba, amelyet a szakszövetség idén nyártól tett kötelezővé az élvonalban és a másodosztályban szereplő csapatok számára. A céhes városbeliek Kolozsváron léptek pályára, ahol tizenkét együttesből lettek negyedikek.
  • A KSE csapata
    A KSE csapata
A Debreczi Iringó, Czimbalmos Tímea, Incze Henrietta és a tengerentúlon légióskodó Lénárt Paula alkotta gárda az A-csoport küzdelmét vereséggel kezdte, miután 15–11-re kikapott a döntőbe jutó bukaresti Agro Squad alakulatától, majd 16–5-re győzték le a kolozsvári Basket Band csapatát. Egy vereséggel és egy győzelemmel a KSE csoportmásodik lett, s továbbjutott a kieséses szakaszban. A negyeddöntőben következett a szintén kincses városbeli Wild Cats elleni mérkőzés, amelyen 15–6 arányban diadalmaskodtak Lénárték, és ezzel a sikerrel ott voltak a legjobb négy közt. Sajnos, számukra az elődöntő jelentette a végállomást, ahol a későbbi tornagyőztestől, a Bukaresti Tudomány (Ancuța Stoenescu, Dora Ardelean, Kilin Tünde és Gabriela Mărginean) csapatától kaptak ki 14–6-ra.
A végeredmény: 1. Bukaresti Tudomány, 2. Agro Squad, 3. Temesvári MSC, 4. Kézdivásárhelyi SE, 5. Wild Cats... (t)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 100
szavazógép
2018-06-11: Közélet - Váry O. Péter:

Őrzők a strázsán

A magyar sajtótörténetben, de az erdélyi magyarság „átkosbeli” életében is kiemelt helyet foglal el az ötven esztendeje, Románia közigazgatási átszervezésekor az újonnan megalakított Kovászna megyében indított magyar nyelvű újság, a Megyei Tükör mára már legendássá vált melléklete, a Fórum.
2018-06-12: Sport - :

A címvédő és a bajnok játszik a kupadöntőben (Labdarúgás)

Ma 17 órától Zágonban rendezik a megyei labdarúgó Román Kupa-döntőt, ahol az utóbbi három kiírást megnyerő, címvédő Papolci FC és a IV. ligás bajnok, Gelence csap össze. A mérkőzést Robert George Dumitru vezeti.