Strandolás Sepsiszentgyörgyön

2018. június 13., szerda, Közélet
Idén korán, már június elsején megnyílt a sepsiszentgyörgyi strand (tavaly június 17-én rajtolt az idény), és az eltelt hétvégéken a hőségnek köszönhetően már ötszáz-hatszáz vendége is volt – tudtuk meg a létesítményt működtető Sepsi Rekreatív Rt. marketingigazgatójától. Igyártó Gabriella elmondta: hét közben még akkor is viszonylag kevesen járnak fürdeni, amikor süt a nap, a nyár még ezután, az iskolai vakáció beköszöntével kezdődik igazán.
  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente
Tavalyhoz képest nincs változás a kínálatban: öt medencében lehet hűsölni, pancsolni, a kisebb és a nagyobb gyermekek külön a számukra kialakított csúszdás tocsogókban örülhetnek a víznek, van élmény- és tanulómedence, a felnőtteknek, haladó úszóknak pedig az olimpiai méretű nagymedence nyújt alkalmat a lazításra. A szárazon sem csak napozni lehet: van röplabdapálya és természetesen büfé is.
A jegyárak valamennyit változtak: a teljes árú, egész napos belépő az idén is 20 lejbe kerül, a délutáni jegy (16 óra után) pedig 15 lejbe, ám a gyermekek, nyugdíjasok és fogyatékkal élők már egyformán 8 lejt fizetnek (a tavalyi 5–6 és 10 lej helyett), napozóágyat pedig már nem 5, hanem 8 lejért lehet bérelni. 14 éven aluli gyermekek magukra csak írásos szülői engedéllyel léphetnek be, 10 éven aluliaknak a csúszdák használatához is szülői jóváhagyásra van szükségük. A strand minden nap reggel tíz órától este 8 óráig működik.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 194
szavazógép
2018-06-13: Közélet - Bokor Gábor:

Sok a tennivaló a Rétyi-tónál

Többéves erőfeszítés eredményeképpen tisztázódott a rétyi tavak nagyobbikának besorolása. Korábban kaszálóként szerepelt a telekkönyvben, most a valóságnak megfelelően víztükörként telekkönyvezték a rétyi önkormányzat köztulajdonaként – közölte a jó hírt érdeklődésünkre Dombora Lehel polgármester.
2018-06-13: Kármentő - Hecser László:

A nincs haszna

Kicsit később, mint az átlag, de még nem voltam harmincesztendős, amikor első alkalommal nekifutottam a sofőrkönyv megszerzésének.