Vihar- és árvízriadó

2018. június 13., szerda, Belföld
Árvízkészültséget rendelt el az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet több folyó vízgyűjtő medencéjére.
Az első fokú árvízriasztás péntek reggelig érvényes több Máramaros, Szatmár, Beszterce-Naszód, Kolozs, Szilágy, Bihar, Arad, Hunyad, Fehér, Szeben, Temes, Krassó-Szörény, Brassó, Kovászna, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomiţa és Buzău megyei folyóra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat is kiadott két figyelmeztetést. A rossz időre vonatkozó riasztás kedden 20 órától szerdán 14 óráig érvényes az ország egész területére. Az előrejelzések szerint gyakoriak lesznek a záporok, zivatarok, viharossá fokozódik a szél, és jégeső is várható. Szerdán 14 órától pénteken 8 óráig sárga, azaz első fokú viharriasztás lesz érvényben Erdélyben, a Bánságban, a Körösök vidékén, Máramarosban, Olténiában, Munténia nyugati részén és a hegyvidéken. Ezekben a térségekben záporokra, villámlásra és jégesőre is számítani lehet, a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 25, helyenként a 60–80 litert négyzetméterenként.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 100
szavazógép
2018-06-13: Belföld - :

Pályázat autópályára

Júliusban írják ki a pályázatot az A3-as (észak-erdélyi) autópálya Szilágy megyei szakaszának tervezésére és megépítésére – közölte Narcis Neaga, a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság igazgatója.
2018-06-13: Belföld - :

Meleşcanu kivágta magát

Románia fejleszteni akarja kapcsolatait valamennyi szomszédjával, Magyarországot is beleértve, senkivel sem akar háborúskodást és csatározást – hangoztatta Teodor Meleşcanu külügyminiszter hétfőn a képviselőházban.