Tartalmas vakációs program a Tanulók Házánál

2018. június 14., csütörtök, Közélet
A nyári szünidő első két hetében nyitott kapukkal várja a gyermekeket a sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza. Délelőttönként kézműves-, táncos, zenés foglalkozásokat tartanak, csoportjátékokat szerveznek, kirándulnak, és a résztvevők egy kicsit belekóstolnak az intézmény köri tevékenységeibe is. Az első alkalommal szervezett vakációs program célja: tartalmas időtöltést biztosítani a gyermekeknek, akik a tanévzárás után, szüleik pihenőszabadsága előtt egy időre magukra maradnának a nap első felében.
  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele
Kerekes Jenő, a Tanulók Háza igazgatója lapunknak elmondta, több civil szervezettel egyeztetve arra a következtetésre jutottak, hogy mivel többségük a nyár közepén és második felében szervezi a táborokat, különböző programokat, jól jöhet a családoknak, ha rögtön tanévzárás után is van hely, ahol gyermekeik tartalmasan tölthetik a vakációt.
Ez a kéthetes program a sepsiszentgyörgyiek számára helyben van, nem kerül pénzbe a szülőknek, és biztonságban érezhetik gyermekeiket a Tanulók Háza oktatói által szervezett tevékenységeken.
Legfeljebb tízórait kell csomagolniuk, ezt idén a szervezők még nem tudják biztosítani, az sem látható előre, hogy hányan jelentkeznek, de ha az ötlet beválik, és lesz rá igény, tervezik, hogy jövőben ebéddel egybekötött, hosszított programmal várják a gyermekeket.
A tevékenységek nagyon változatosak: lesz kézművesség, környezetvédelem, repülőmodellezés, kincskeresés a parkban, kirándulás, strandolás, néptánc, modern tánc, és mindez az időjárás függvényében szabadtéren. A Tanulók Háza udvarán kifestett, közlekedési táblákkal ellátott pályán a közlekedési szabályokat is begyakorolhatják a gyermekek, erre külön hangsúlyt fektetnek a szervezők.
A Tanulók Háza hétfőtől minden gyermek számára nyitott. A köröket látogató jelenlegi ezernégyszáz diák a tanú rá, hogy ez az intézmény valóban a gyermekeké, ahol ugyan bizonyos szabályok szerint, mégis szabadon élhetik ki tehetségüket, játékoskedvüket.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 197
szavazógép
2018-06-14: Sport - :

Ma kezdődik a labdarúgó- világbajnokság

A házigazda Oroszország és Szaúd-Arábia mai mérkőzésével kezdődik a XXI. labdarúgó-világbajnokság, amelyen elsősorban az európai csapatok és Brazília számítanak favoritnak.
2018-06-14: Közélet - Hecser László:

Vezetőség nélkül maradhat Bölön (Bírósági eljárás)

Sikó Imre bölöni polgármesterrel szemben az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség előbb 2017. november végén, majd idén februárban állapított meg tisztség-összeférhetetlenséget. Az erdővidéki elöljáró mindkét esetben ártatlannak mondotta magát, igazsága érdekében pedig perre ment. Az alapfokon eljáró brassói táblabíróság az első esetben márciusban, utóbbiban a múlt héten utasította el folyamodványát, így vélhetőleg az utolsó szót a Legfelső Semmitő- és Ítélőszék fogja kimondani. Amennyiben bármelyik ügyben is elmarasztalják, mandátumától megfosztják, három évig nem indulhat választásokon, és semmilyen közfeladatot nem láthat el.