Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bírósági eljárásVezetőség nélkül maradhat Bölön

2018. június 14., csütörtök, Közélet

Sikó Imre bölöni polgármesterrel szemben az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség előbb 2017. november végén, majd idén februárban állapított meg tisztség-összeférhetetlenséget. Az erdővidéki elöljáró mindkét esetben ártatlannak mondotta magát, igazsága érdekében pedig perre ment. Az alapfokon eljáró brassói táblabíróság az első esetben márciusban, utóbbiban a múlt héten utasította el folyamodványát, így vélhetőleg az utolsó szót a Legfelső Semmitő- és Ítélőszék fogja kimondani. Amennyiben bármelyik ügyben is elmarasztalják, mandátumától megfosztják, három évig nem indulhat választásokon, és semmilyen közfeladatot nem láthat el.

  • A bölöni polgármesteri hivatal. Fotó: Albert Levente
    A bölöni polgármesteri hivatal. Fotó: Albert Levente

Sikó Imrét tavaly november végén azért marasztalta el a feddhetetlenségi ügynökség, mert polgármesterként és magánemberként is szerződést kötött a Ion Stanciu Ügyvédi Irodával. A jó nevű brassói ügyvéd Sikót a 2013. novemberében a Területi Közrendészeti Hatóság Bölönpatakon tartott ülését követően történt incidens miatt indult bűnügyi perben védi. A második esetben azért marasztalták el Sikó Imrét, mert 2011. július 7.–2017. április 25. között egyéni vállalkozóként (PFA) is működött.

Sikó Imre érdeklődésünkre ártatlannak vallotta magát, ezért kért új jogorvoslatot, és bízik abban, hogy a Legfelső Semmitő- és Ítélőszék kimondja igazát.

Amennyiben Sikót megfosztják mandátumától, a község alpolgármesterének, Rudolf Bélának kellene átvennie helyét, ám kétséges, hogy ő meddig tudná feladatát ellátni, ugyanis tavaly márciusban az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség nála is talált kifogásolnivalót: az alpolgármesteri tisztséget összeegyeztethetetlennek mondta ki a 2011. július 12.–2014. november 6. közötti egyéni vállalkozói minőségével. Rudolf Béla fellebbezését tavaly október végén utasította el a brassói táblabíróság, a Legfelső Semmitő- és Ítélőszék pedig idén januárban jegyezte be a felülbírálati kérést.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 134
szavazógép
2018-06-14: Közélet - Fekete Réka:

Tartalmas vakációs program a Tanulók Házánál

A nyári szünidő első két hetében nyitott kapukkal várja a gyermekeket a sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza. Délelőttönként kézműves-, táncos, zenés foglalkozásokat tartanak, csoportjátékokat szerveznek, kirándulnak, és a résztvevők egy kicsit belekóstolnak az intézmény köri tevékenységeibe is. Az első alkalommal szervezett vakációs program célja: tartalmas időtöltést biztosítani a gyermekeknek, akik a tanévzárás után, szüleik pihenőszabadsága előtt egy időre magukra maradnának a nap első felében.
2018-06-14: Közélet - Iochom István:

Rendőrségi ügyek (Kézdiszéki polgármesterek találkozója)

Balogh Tibor és Baróthi Balázs, Kézdiszentlélek polgármestere, illetve alpolgármestere volt a házigazdája a kézdiszéki polgármesterek tegnap megtartott soros találkozójának, melynek fő napirendi pontja a forgalmi törvény módosításának ismertetése volt. A megyei önkormányzat vezérkarán kívül meghívottként Eugen Palade megyei rendőrfőkapitány és Victor Moldoveanu, a kézdiszéki vidéki rendőrség vezetője is jelen volt.