Kézdiszéki polgármesterek találkozójaRendőrségi ügyek

2018. június 14., csütörtök, Közélet
Balogh Tibor és Baróthi Balázs, Kézdiszentlélek polgármestere, illetve alpolgármestere volt a házigazdája a kézdiszéki polgármesterek tegnap megtartott soros találkozójának, melynek fő napirendi pontja a forgalmi törvény módosításának ismertetése volt. A megyei önkormányzat vezérkarán kívül meghívottként Eugen Palade megyei rendőrfőkapitány és Victor Moldoveanu, a kézdiszéki vidéki rendőrség vezetője is jelen volt.
  • Victor Moldoveanu, Eugen Palade és Tamás Sándor. A szerző felvétele
    Victor Moldoveanu, Eugen Palade és Tamás Sándor. A szerző felvétele
Victor Moldoveanu főleg azokat a jogszabály-módosításokat ismertette, amelyek a mezőgazdasági és erdészeti célra használt gépekre vonatkoznak. A főtiszt hangsúlyozta: ahhoz, hogy a szóban forgó járművek a közutakon közlekedjenek, rendelkezniük kell kötelező gépjármű-biztosítással, érvényes időszakos műszaki ellenőrzéssel. A megye rendőrfőkapitánya a közlekedés biztonságának és a közúti balesetek megelőzésének fontosságát hangsúlyozta.
Ugyanakkor a traktoroknak is rendelkezniük kell egészségügyi dobozzal – tudtuk meg.
A főkapitány nagyon fontosnak ítélte a helyi önkormányzatok, az állami és a helyi rendőrség, illetve a csendőrség közötti együttműködést a bűncselekmények megelőzése, megfékezése érdekében. Főleg a mezei lopásokat hozták szóba a községi elöljárók. A térfigyelő kamerák felszerelése, a meglévők bővítése is szóba került. Ba­logh Tibor polgármester elmondása szerint a községközpont Kézdiszárazpatak felőli kijáratánál, a roma soron felszerelték ugyan a kamerákat, de azok nem működnek.
Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke anyagi támogatásról biztosította a polgármestereket annak érdekében, hogy nőjön a térfigyelő kamerák száma, a polgármesteri hivatalokra a kamerák működtetése, illetve az internetszolgáltatás kifizetése hárulna. A továbbiakban a két rendőrtiszt a köz­ségi elöljárók által felvetett kérdésekre válaszolt.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 194
szavazógép
2018-06-14: Közélet - Hecser László:

Vezetőség nélkül maradhat Bölön (Bírósági eljárás)

Sikó Imre bölöni polgármesterrel szemben az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség előbb 2017. november végén, majd idén februárban állapított meg tisztség-összeférhetetlenséget. Az erdővidéki elöljáró mindkét esetben ártatlannak mondotta magát, igazsága érdekében pedig perre ment. Az alapfokon eljáró brassói táblabíróság az első esetben márciusban, utóbbiban a múlt héten utasította el folyamodványát, így vélhetőleg az utolsó szót a Legfelső Semmitő- és Ítélőszék fogja kimondani. Amennyiben bármelyik ügyben is elmarasztalják, mandátumától megfosztják, három évig nem indulhat választásokon, és semmilyen közfeladatot nem láthat el.
2018-06-14: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Felkarolják az őrkőieket (Segít a magyar máltai szeretetszolgálat)

Határon túli települések, köztük Sepsiszentgyörgy is kedvezményezettje a Magyar Máltai Szeretetszolgálat uniós pályázatának, amely révén társadalmi felzárkóztatási programot indítanak. A következő időszakban az Őrkőn kezdődő foglalkozásokba többek közt azokat a gyermekeket, fiatalokat is bevonják, akikhez mindeddig nem értek el a különböző szervezetek, egyéb programok.