Újjáépítik a kisborosnyói hidat

2018. június 14., csütörtök, Közélet
Több infrastrukturális munkálatra készülnek a Nagyborosnyó köz­séghez tartozó településeken. A tervek szerint újjáépítenének egy hidat Kisborosnyón, Kispatak irányába nyolcszáz méteren korszerűsítik az utat – tudtuk meg Ilie Nicolae polgármestertől.
  • A fahíd megérett a cserére. A szerző felvétele
    A fahíd megérett a cserére. A szerző felvétele
Kisborosnyón a falupatakon átvezető híd állapota kritikussá vált, súlyosabb járművek már nem is tudnak áthaladni rajta. A főútról a hídon át lehet megközelíteni többek között a református templomot, az iskolát, az emlékparkot. Tűzvész esetén a tűzoltók nem tudják elérni a falurészt, sürgősségi híváskor még a mentők is nehezen tudnak oda eljutni – ecsetelte a helyzetet a köz­ségvezető. A híd javításához szükséges műszaki és geológiai tanulmány már elkészült, továbbították a prefektúrának, kormánypénzekre számítanak a felújításhoz – monda Ilie.
A Kisborosnyót Kispatakkal összekötő úton tavaly építettek új hidat. Most a hídtól a faluig tartó nyolcszáz méteres szakaszt fogják felújítani.
Három átereszt építenek, sáncokat ásnak, kövezik az úttestet. A munkálat több mint háromszázezer lejbe kerül. A versenytárgyaláson nyertes bodzafordulói cég már júliusban elkezdi a munkát.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 195
szavazógép
2018-06-14: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Felkarolják az őrkőieket (Segít a magyar máltai szeretetszolgálat)

Határon túli települések, köztük Sepsiszentgyörgy is kedvezményezettje a Magyar Máltai Szeretetszolgálat uniós pályázatának, amely révén társadalmi felzárkóztatási programot indítanak. A következő időszakban az Őrkőn kezdődő foglalkozásokba többek közt azokat a gyermekeket, fiatalokat is bevonják, akikhez mindeddig nem értek el a különböző szervezetek, egyéb programok.
2018-06-14: Közélet - :

Félszáz munkanélkülit alkalmaztak

Az április végi sepsiszentgyörgyi állásbörzén próbamunkára, interjúra hívott érdeklődők mintegy felét alkalmazták – derült ki a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség összesítőjéből.