Anyanyelvápolásban jeleskedő tanulók

2018. június 14., csütörtök, Közélet
Négy éve, hogy Kézdivásárhely két magyarországi testvérvárosának – Mezőkövesd és Hatvan – önkormányzata felajánlásából minden tanév végén 100 ezer forintos díjban részesülhet két, az anyanyelv ápolásában jeleskedő kézdivásárhelyi tanuló. A díjat idén a Nagy Mózes Elméleti Líceum két tanulójának, Nánia Hildának és Fülöp Barbarának ítélték oda.
  • Nánia Hilda, az idei Kiss Lázár-emlékdíj nyertese. Fotó: Kézdivásárhely önkormányzata
    Nánia Hilda, az idei Kiss Lázár-emlékdíj nyertese. Fotó: Kézdivásárhely önkormányzata
Mezőkövesd önkormányzata 2014-ben ajánlotta fel először a 100 ezer forintos díjat, amellyel a magyar nyelv és irodalom ápolása terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó nyolcadikos diákokat jutalmazzák évente. A Kiss Lázár-díjat idén Nánia Hilda kapta meg. A kantai iskola nyolcadikos  tanulója több szavalóversenyről tért haza első helyezéssel, mesemondó versenyeken is jeleskedett, illetve a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny országos szakaszán is részt vett. A Hatvan testvérváros által felajánlott Hatvany Lajos-emlékdíjat idén Fülöp Barbara kilencedik osztályos tanulónak ítélte oda az önkormányzat művelődési bizottsága. Barbara helyi, megyei és országos versenyeken vett részt, bekapcsolódik az iskolai tevékenységekbe is, lelkes szóvivője a Nagy Mózes Elméleti Líceum Erasmus+ pályázaton részt vevő csapatának. A Mikes Kelemen-tantárgyverseny országos szakaszán negyedik helyen végzett.
A Hatvany Lajos-emlékdíjat Hatvan Város Önkormányzata szeptember végén, ünnepi testületi ülés keretében nyújtja át Fülöp Barbarának, a Kiss Lázár-emlékdíjat pedig a helyi önkormányzat közbenjárásával kézbesítik Nánia Hildának.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 194
szavazógép
2018-06-14: Közélet - :

Félszáz munkanélkülit alkalmaztak

Az április végi sepsiszentgyörgyi állásbörzén próbamunkára, interjúra hívott érdeklődők mintegy felét alkalmazták – derült ki a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség összesítőjéből.
2018-06-14: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Bekerítik a hulladékgyűjtőket

Újabb zárt hulladéktárolókat hoz létre a megyeszékhelyen a Tega Rt., év végéig Sepsiszentgyörgy tíz pontján építik be a háztartásokban keletkező szemét gyűjtésére alkalmas területeket.