Magyarország SzépeBemutatták az induló lányokat

2018. június 15., péntek, Magazin
Bemutatták szerdán Budapesten az idei Magyarország Szépe verseny húsz indulóját, akik közül 16-an a Miss World világverseny hazai döntőjében mérkőznek meg július 8-án. A koronáért versengő legfiatalabb jelölt 17, a legidősebb 24 éves. A Magyarország Szépe verseny döntőjét a Duna és Duna World csatorna élőben sugározza.
  • Fotó: Kovács Tamás/MTI
    Fotó: Kovács Tamás/MTI
Sarka Kata, a Magyarország Szépe Kft. tulajdonosa elmondta, hogy ötszáz jelentkező közül több körben választották ki azt a húsz lányt, aki beköltözhet a felkészítőtáborba Visegrádra. Ott a versenyzők majdnem két héten át különféle házi versenyeken méretik meg magukat: a Miss Beauty Face, a Miss Bikini, a Miss Sport és a Miss Talent után egy-egy lánytól elbúcsúznak, így a televíziós döntőben már csak tizenhatan versengenek a koronáért.
A leendő szépségkirálynőnek nemcsak szépnek, hanem talpraesettnek, céltudatosnak, barátságosnak, alázatosnak és kommunikatívnak kell lennie, hiszen csak így van esélye a világdöntőn kitűnni a többi versenyző közül.
A Miss World verseny egyik legfontosabb missziója a társadalmi felelősségvállalásra való figyelemfelhívás, a leendő győztesnek a világdöntőn is képviselnie kell az általa felkarolt jótékonysági kezdeményezést.
Ezért a felkészítőtáborban a Miss Charity alversenyen a jelöltek egyenként bemutatják a jótékonysági projektjüket, majd egymásra voksolva választják ki a legszimpatikusabb kezdeményezést.
Sarka Kata hangsúlyozta, hogy a felkészítőtáborban zajló versenyeken a döntősök személyisége jobban megismerhető, ez segítséget nyújt a zsűritagoknak, akik majd az élő adásban pontozzák a versenyzőket.
Kovács Kokó István műsorvezető elmondta, hogy a nagyszabású élő gálaműsorban négy körben négy különböző öltözékben vonulnak végig a kifutón a döntősök. A zsűritagok és a nézők elsőként bikiniben láthatják a lányokat, majd ezt követi az úgynevezett kreatív kivonulás, amelyet idén a labdarúgó-világbajnokság ihletett. Ezután nemzeti öltözetben, majd végül estélyi ruhában lépnek színpadra a versenyzők, utóbbi két kollekciót Bélavári Zita tervezi. Az egyes bemutatkozások után a zsűritől a két-két legkevesebb pontot kapott lány esik ki. Az adásban sztárfellépők gondoskodnak a nézők szórakoztatásáról.
Kraszkó Zita társműsorvezető elmondta: a győztes a Miss World Hungary koronáját viseli majd egy évig, a verseny két udvarhölgyét is díjazzák, és idén is lesz közönségszavazás. Az érdeklődők a tavaly megismert mobilapplikációt használva is tájékozódhatnak a versenyről, valamint a döntősökről, és ezen a platformon is támogathatják szimpátia­szavazatukkal a finalistákat. Az applikációban legtöbb voksot kapó lány A legszebb mosoly cím birtokosa lesz.
A döntő előtt egy nappal, július 7-én láthatják a nézők A királynő útja című összeállítást, amely többek között a lányok felkészüléséről árul majd el kulisszatitkokat.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 190
szavazógép
2018-06-15: Sport - :

Kijutott a világbajnokságra a magyar válogatott (Férfi kézilabda)

A magyar férfi kézilabda-válogatott kijutott a januári német-dán közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, miután idegenben 29–24-re nyert, a szerdai veszprémi visszavágón pedig 26–22-re kikapott Szlovénia csapatától.
2018-06-15: Magazin - :

Jelentkezz előadónak! (Vibe Fesztivál Marosvásárhelyen )

A tavalyi Vibe Fesztivál egyik legérdekesebb programja, a Koli nevű nyári egyetem négy helyszínnel és menő előadókkal tér vissza idén július 5–8. között. A központi téma a REconcept Erdély – Transilvania, az előadásokon pedig a régió jövőképét kutatják majd a fesztiválozó fiatalok bevonásával. A fesztiválkapu áthelyezésével a Koli területe is napijeggyel vagy bérlettel, illetve meghívóval lesz megközelíthető – írja Tóth Izabella, a Vibe Fesztivál sajtófelelőse.