Hamor-minikonferenciaAz itthon maradást is szorgalmazzák

2018. június 20., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
Erdőfüle közelében tegnap kezdődött a sepsiszentgyörgyi Hamor Soft Kft. idei, minikonferenciának tekinthető, IT témájú szakmai találkozója. A helyszínválasztás nem véletlen, a szervezők egyik célja, hogy a rendezvényre érkező egyetemi hallgatókat lehetőleg meggyőzzék arról, ne hagyják el a szülőföldjüket, az IT ugyanis vidéken is a sikerágazatokhoz tartozik, vagy egyszerűbben fogalmazva: „az erdőben is lehet programozni”.
A kétnapos rendezvényre több mint harminc szakember érkezett Erdélyből, köztük szép számban egyetemi hallgatók. A programot úgy állították össze, hogy a szakmai bemutatókon és előadásokon túl a lazításra és szórakozásra is lehetőség legyen, így egyebek mellett kirándulásokon, halászaton is részt vehetnek a vendégek, és nem hiányzik a tábortűz sem.
A szakmai előadások, műhelyfoglalkozások elsősorban a vállalkozás profiljához kötődnek, az általuk biztosított szoftverek, valamint a kapcsolódó IT-tudásanyag (JAVA, Excel-táblázatok kezelése nyilvántartási szoftverekben, különböző exportálási, konvertálási technikák, felhőhasználat) ismertetésére összpontosítanak, pár bemutató ugyanakkor általánosabb témát taglal, így például a programozók útkeresésében nyújthat segítséget, vagy az összetett vállalatirányítási, ügyviteli szoftverek (ERP) terén szolgál újdonsággal, tapasztalatokkal.
Bodosi Mária, a vállalat képviselője lapunk megkeresésére elmondta, a sokadik ilyen jellegű rendezvénynél tartanak, gyakoriságuk a szakterületet jellemző állandó változások (adóügyi, ügyviteli) miatt indokolt.
Az általános tapasztalat az, hogy érdeklődésből nincs hiány, viszont új, főképp fiatal szakemberek bevonása elég nehézkes, mivel az IT egy sajátos ágazatáról van szó, amely a számítástechnikai ismereteken túl pénzügyi, ügyviteli jártasságot is feltételez.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-06-20 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 22
szavazógép
2018-06-20: Pénz, piac, vállalkozás - Demeter Virág Katalin:

Nemzetközi segítség munkanélkülieknek

Háromszéki szakemberek is részt vesznek abban a nemzetközi partnerségben zajló (Erasmus+ Access to VET) programban, amelynek harmadik találkozóját Sepsiszentgyörgyön tartották. Az ír, olasz, spanyol, román és magyar szakképzéssel foglalkozó szervezetek azokat a módszereket kívánják feltérképezni, összegyűjteni, majd szakmai anyagként közzétenni, amelyek a munkavállalást segítik a készségek fejlesztése révén.
2018-06-20: Belföld - :

Kiemelt bérezés székelyföldi rendőröknek?

Pert indított egy belügyminisztériumi rendelet titkosságának feloldásáért egy székelyföldi emberi jogi aktivista. Árus Zsolt azt próbálta megtudni a minisztériumtól, hogy jelenleg kapnak-e kiemelt fizetéspótlékot a Hargita és Kovászna megyében szolgálatot teljesítő belügyminisztériumi alkalmazottak, de kérését – a vonatkozó miniszteri rendelet titkosságára hivatkozva – a tárca elutasította.