Apák napjaBeépül a köztudatba?

2018. június 21., csütörtök, Család

A kutatók szerint a modern társadalmak „apátlan társadalmak”: a nő feladata a család, a férfié a pénzkeresés.

Ezt meg kellene változtatni, hiszen nem működik, a gyerekeknek ugyanúgy szükségük van az apára, mint az anyára – fejtette ki Léder László pszichológus, az Apaakadémia alapítója, aki szerint már kezd beépülni a köztudatba az apák napja is.

Bedő Imre, a Férfiak Klubjának alapítója a Tisztelet az édesapáknak című június 13-i konferencián Budapesten elmondta: a férfiak általában több időt töltenek a munkahelyükön, mint a nők, és ilyenkor a család számára láthatatlanok, ezért kezdeményezték, egy nap az édesapák magukkal vihessék gyermeküket a munkahelyükre, hogy megismerhessék munkájukat. Fontos a férfierények gyakorlása, amibe beletartozik a gyerekhez való kötődés elmélyítése is – húzta alá.

A Férfiak Klubját 2013-ban alapította Bedő Imre közgazdász, hogy erősítse a férfi-nő szerepeket és kapcsolatokat, és segítse a férfiakat az apává válásban. A szervezet országszerte és a határon túl is apa-fia köröket és táborokat, Férfiak Klubja csoportokat működtet. (MTI–i.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2018-06-21: Család - :

Dinóhusin és krumplin túl

 A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és a KidsOasis Nonprofit Kft.kampányt szervez a nyári időszakban a főzést és az egészséges étkezést előtérbe helyező családoknak.
2018-06-21: História - :

Az Erdélyi Magyar Hírügynökség jelentéseiből

Az 1980-as évek Romániájában folyó féktelen terrorról kellő hitellel és alapossággal való tudósítás céljával 1983. május 20-án létrejött Erdélyi Magyar Hírügynökség (Hungarian Press of Transylvania), az erdélyi magyarság nemhivatalos hírirodája három, dátumhoz kötött jelentését közöljük mai História rovatunkban. A jelentések elérhetőek a Transindex Adatbank rovatában. (sz. a.)