Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Fortuna lakóparkElkészült az első tömbház

2018. július 4., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Bő két évvel a bejelentés után, miszerint magán lakópark épül Sepsiszentgyörgyön az egykori ecetgyár telephelyén, az első tömbház befejezéséhez közelednek.

– Mikor költözhetnek be az első lakók, van-e még eladó lakás? – kérdezem Csergő Zsolt befektetőt.

– Az első lakástulajdonosok augusztus folyamán költözhetnek be, mind a harmincegy lakrésznek van már tulajdonosa. Reméljük, a minőséggel is meg lesznek elégedve, hiszen a legmodernebb technológiákat alkalmaztuk. Mindez az alapkoncepciónak megfelelően, hiszen már kezdettől az volt az elképzelésünk, hogy a lakás nem csupán lakótér, hanem élettér is, ennek megfelelően mind az épületeket, mind a lakásokat az emberközpontúság jegyében alakítottuk, illetve alakítjuk ki. Ehhez persze az is hozzájárul, hogy a megszokottól eltérően hatalmas ablakok gondoskodnak arról, hogy pozíciótól és emelettől függetlenül minden lakás a lehető legjobb természetes megvilágítást kapja.

– Minden az eredeti terv szerint haladt, sikerült a tervezett áron és minőségben kivitelezni a prémium kategóriás lakásokat?

– Igen, nagyjából minden a tervek szerint haladt, nagyon köszönjük mindenkinek, aki akár kivitelezőként, akár vevőként részt vesz a projekt megvalósításában. A második tömbház alapja is elkészült már, jövő márciusra tervezzük a befejezését, a teljes projekt kivitelezését pedig 2020-ra. Összesen 93 lakás épül, 70 százalékban már értékesítettük is.

– Újdonság még Sepsiszentgyörgyön, Háromszéken a magánbefektetésből épülő lakóingatlan. Milyen nehézségek adódtak a kivitelezésben, elégedett-e az eredménnyel?

– Különösebb nehézségről nem számolhatok be, hiszen majd mindenkitől pozitív hozzáállást tapasztaltunk. Mind a hatóságok, mind az építkezésben részt vevő partnerek, mind támogatóink és nem utolsósorban a vásárlóink bizalma töretlen volt.

– Mennyire befolyásolja a banki alapkamat jelentős növekedése a beruházás megvalósítását, hiszen országos szinten az idei első négy hónapban negyedével csökkent a lakóépületi beruházások értéke?

– Vásárlóink többsége nem valamilyen banki hitelkonstrukció révén finanszírozza beruházását, így valójában sem a bankközi alapkamatok növekedése, sem az ingatlanpiacra gyakorolt hatása nem befolyásolt. Arról nem is beszélve, hogy – amint az előbb is mondtam – a lakások többsége már az építkezés megkezdése után elkelt.

– Most, a kivitelezés egy szakaszának befejeztekor hogyan gondolja: belevágna ismét egy ilyen beruházásba?

– Igen, feltétlenül. Boldogok vagyunk, hogy Sepsiszentgyörgyön is tudtunk lehetőséget nyújtani az igénylőknek, hogy új környezetben, prémium kategóriás kivitelezésben tudnak új életet kezdeni. Hiszen egy ember, egy család életében talán az a legfontosabb, hogy különleges, szép, elegáns, biztonságos és kényelmes környezetben tudjon élni, pihenni, vagy éppen dolgozni.

Bővebb információkért látogassanak el a www.fortunapark.ro honlapra, vagy hívják a 0741 900 800-as telefonszámot.

(Fizetett hirdetés)

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 465
szavazógép
2018-07-04: Magazin - :

Kolozsváron felavatják a Vallásszabadság Házát

Szombaton avatják fel Kolozsváron a Vallásszabadság Házát, amelyet a korábban püspöki rezidenciaként szolgáló, felújított középkori műemléképületben alakított ki a Magyar Unitárius Egyház (MUE) – jelentette be Bálint-Benczédi Ferenc püspök.
2018-07-04: Pénz, piac, vállalkozás - :

Egyre olcsóbb (Alternatív energia)

Még az alternatív, úgynevezett zöld­energia szószólói sem számítottak arra, hogy a napenergia lett az egyik legolcsóbb energiaforrás. A technológiai fejlesztések ugyanis megteremtették annak lehetőségét, hogy mind az előállítás, mind a tárolás költségei jelentős mértékben csökkenjenek.