Földgázt találtak

2018. július 4., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
Az utóbbi 30 év legnagyobb szárazföldi földgázlelőhelyét fedezték fel a Buzău megyei Padinán – idézi a g4media.ro honlapot a Maszol.
  • Forrás: SansaNews
    Forrás: SansaNews
A lelőhelyről több mint 40 milliárd köbméter gáz termelhető ki, amelyet az amerikai Hunt Oil és a Petrom fedezett fel. A hírt az Országos Ásványkincshatóság vezetőségi tanácsadója, Dorinel Ursărescu jelentette be egy szakmai találkozón, az érintettek nem kívánták kommentálni a bejelentést. A Petrom és a Hunt Oil 2016-ban kezdte el a kísérleti fúrásokat Padinán. * Egy másik területen, a Fekete-tenger kontinentális talapzatán végzett kutatások eredményeként mintegy 200 milliárd köbméteres tartalékot tártak fel nemrég. A Neptun Deep lelőhely kiaknázására azonban még nem hozott döntést a szintén amerikai ExxonMobil cég. Hazai vezetője, Richard Tusker úgy nyilatkozott hétfőn egy konferencián, hogy még nem döntöttek a beruházásról. Jelenleg Romániában 11 milliárd köbméter földgázt termelnek ki évente.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-04 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 22
szavazógép
2018-07-04: Pénz, piac, vállalkozás - :

Egyre többet vásárolunk

A kiskereskedelmi forgalom volumene 7,1 százalékkal volt nagyobb májusban, mint egy évvel korábban.
2018-07-04: Pénz, piac, vállalkozás - :

Növekvő turizmus

Bár az elmúlt két évben több mint négyszáz turisztikai iroda zárt be Romániában, a hazai turizmus felmenő ágban van – áll a KeysFin tanácsadó cég elemzésében, hiszen idén elérheti a 200 millió lejt az ágazat jövedelme, ami kétszer akkora lesz, mint hét évvel ezelőtt.