Sokan juthatnak csődbe

2018. július 4., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
Egy júniusban készített felmérés szerint egyre több kis- és közepes vállalkozás (a hazai gazdaság 90 százalékát ez a kategória teszi ki) késik a fizetési kötelezettségeivel, ami növeli a pénzügyi csőd kockázatát.
  • Forrás: InCont
    Forrás: InCont
Tavaly országos szinten több mint kilencezer cég és egyéni vállalkozás ment csődbe, közel kilenc százalékkal több, mint egy évvel korábban.
A cégbíróság adatai szerint az év első öt hónapjában 8364 cég és egyéni vállalkozás függesztette fel tevékenységét (ez mintegy 30 százalékkal több, mint a tavalyi hasonló időszakban), további 15 751-et felszámoltak (közel 60 százalékkal több, mint tavaly január-május időszakban).
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-04 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 21
szavazógép
2018-07-04: Pénz, piac, vállalkozás - :

Növekvő turizmus

Bár az elmúlt két évben több mint négyszáz turisztikai iroda zárt be Romániában, a hazai turizmus felmenő ágban van – áll a KeysFin tanácsadó cég elemzésében, hiszen idén elérheti a 200 millió lejt az ágazat jövedelme, ami kétszer akkora lesz, mint hét évvel ezelőtt.
2018-07-04: Belföld - :

A szenátus már elfogadta (Btk.-módosítás)

Az RMDSZ tartózkodása és az ellenzéki pártok zajos tiltakozása mellett fogadta el a büntető törvénykönyv (Btk.) módosításáról szóló, Románia főügyészsége és a korrupcióellenes ügyészség által is kifogásolt törvénytervezetet tegnap a szenátus. A tervezetről a képviselőház fog dönteni, ahol már rögtön a szenátusi szavazás után összeült a Florin Iordache volt igazságügyi miniszter által vezetett parlamenti különbizottság, és estig el is készítette jelentését. A végleges változatot még ezen a héten meg szeretnék szavaztatni. A tervezet ellen tegnap este több százan tüntettek Bukarestben.