Robert Fico „Soros gyerekeiről” beszél

2018. július 4., szerda, Világfigyelő
Levetette az álarcát a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés azzal, hogy beszállt a választási küzdelembe – jelentette ki tegnap Robert Fico, a legerősebb szlovák kormánypárt, az Irány – Szociáldemokrácia elnöke, korábbi kormányfő, aki a belpolitikai válság idején tömegtüntetéseket tartó szervezet vezetőit „Soros gyerekeinek” nevezte.
Robert Fico erről pozsonyi sajtótájékoztatóján beszélt, ahol egyebek mellett arra reagált, hogy a Tisztességes Szlovákiá­ért – amely eddig kizárólag politikamentes, civil kezdeményezésként jellemezte magát – gyakorlatilag beszállt az őszi helyhatósági választások küzdelmébe, amikor támogatásáról biztosított több olyan jelöltet, akik nagyobb városok főpolgármesteri tisztségéért akarnak indulni. A Tisztességes Szlovákiáért egy nappal korábban jelentette be, hogy három szlovákiai nagyvárosban – Pozsonyban, Nyitrán és Zsolnán – függetlenként induló főpolgármester-jelölteket támogat a novemberi helyhatósági választásokon.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-04 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 45
szavazógép
2018-07-04: Világfigyelő - :

Új vezető a lengyel legfelsőbb bíróság élén

Andrzej Duda lengyel államfő Józef Iwulskit, a legfelsőbb bíróság egyik tagját bízta meg tegnap a testület vezetésével, miután a bírósági reform értelmében Malgorzata Gersdorf eddigi elnöknek éjféltől nyugdíjba kell vonulnia – jelentette be tegnap Pawel Mucha, az elnöki hivatal államtitkára.
2018-07-04: Világfigyelő - :

A német CDU/CSU pártszövetség lezárja a menekültügyi vitát

Megállapodott a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) menekültügyi vitájuk lezárásáról – jelentette be hétfő este Berlinben Horst Seehofer német belügyminiszter, a CSU elnöke.